יותר משני שלישים (67 אחוז) מהצרכנים ברחבי העולם שהשתתפו בסקר של יוניסיס, סומכים על סריקות טביעות אצבעות לאימות זהויותיהם מול בנקים, גופים ממשלתיים וארגונים אחרים. כך עולה ממחקר חדש שבוצע ע"י חברת המיחשוב יוניסיס.
רק סיסמאות אישיות קבלו דירוג גבוה יותר (68 אחוז) כשיטת הזיהוי המועדפת.
ממצאים אחרים מהסקר הביומטרי של יוניסיס:
· סריקות טביעות אצבעות מדורגות גבוה ביותר באמון צרכנים לעומת פתרונות ביומטריים פחות מוכרים כמו סריקות פנים (44 אחוז מהצרכנים אמרו כי נוח להם עם שיטה זאת) וסריקות כלי דם ביד (38 אחוז).
· צרכנים במלזיה, אוסטרליה ובריטניה נוטים ביותר לקבל את כל השיטות הביומטריות שנבדקו במחקר. צרכנים בשלוש מדינות אלה גם מקבלים יותר את שיטות הזיהוי שבדרך כלל הינן פחות פופולאריות בחלקים אחרים של העולם.
· תושבי הונג קונג לא סומכים במרבית שיטות הזיהוי, כולל מספרים סודיים (PINs) וסיסמאות אישיות, אך נוטים ביותר לקבל טביעות אצבעות כשיטת אימות זהות – הסקר הביומטרי בוצע לצד הבדיקה האחרונה של אינדקס האבטחה של יוניסיס, שגם מצא כי הונאות כרטיסי אשראי וגניבת זהויות נשארות הדאגות מס' 1 של מרבית הצרכנים ברחבי העולם. שימוש לא חוקי בכרטיסי אשראי וכרטיס דביט של צרכנים, דורג כדאגה מס' 1 או 2 ב- 11 מתוך 13 מדינות בסקר, וגניבות זהויות דורגו במקום מס' 1 או 2 ב- 10 מדינות.
"החששות מהונאות וגניבת זהויות לא נעלמים. אימוץ אימות ביומטרי של זהויות הינו פתרון הזוכה לתמיכה רחבה של צרכנים, למרות שארגונים רבים צריכים עדיין לאמץ טכנולוגיה זאת כדרך יעילה להגן על נתונים וזהויות", אומר מנחם בוסטין, מנכ"ל יוניסיס ישראל. "ככל שאנשים מכירים יותר זיהוי ביומטרי, כך גדלה קלות השימוש וקבלת השיטה. המחקר מצא רמות גבוהות באזורים בהם ממשלות וארגונים אחרים כבר מאמצים שימוש בזיהוי ביומטרי, כמו מלזיה ואוסטרליה, ובבריטניה בה הבעיה עתה היא לזכות לחשיפה רחבה בשוק לאור הצעה לתעודת זהות לאומית ממוחשבת, כמו זו עליה הוחלט בימים אלה בישראל".