כללי עשה ואל תעשה בכתיבת והצגת תכנית עסקית

התוכנית העסקית נועדה לסייע למקבלי ההחלטות לקבל תמונה מהימנה יותר ומלאה יותר באשר למיזם , לאבחן את הפוטנציאל העסקי הטמון במימושו מחד וברמת הסיכון מאידך. התוכנית העסקית הינה התמונה העסקית המורכבת כפזל ממקטעים שונים. תפקיד המתכנן העסקי הינו לבנות את התמונה העסקית ממקטעים שונים, לעבד במשולב עובדות והנחות, לנתח מציאות עכשווית ולאבחן מגמות.

התוכנית העסקית מספקת תמונה באשר לכל הרכיבים הכלולים בתפעול עסק כולל : שוק מוצר, שיווק, תפעול , כספים ועוד. תוכנית עסקית חיונית ביותר במיזמים אשר מימושם כרוך בסיכון עסקי המשולב בהשקעת משאבים גדולים יחסית.

התוכנית העסקית הפכה בתקופה האחרונה לכלי המשמש קהלי יעד שונים. הדרישה להגשת תוכניות עסקיות כתנאי להפעלת תהליך עסקי הולכת והופכת לדרישה שגרתית של כל הגורמים המעורבים בייזום ומימון עסקים.

עשה
– למד היטב את הנושא המוצג על כל היבטיו לפני הצגתו למשקיע.
– הקדש משאבים לשלב גיבוש התכנית. לא מדובר רק ב"כתיבה תמה".
– רחש כבוד מקצועי לקורא. סביר להניחה כי הוא חשוף לנושא.
– וודא כי התכנית מוצגת באופן ענייני, לא מדובר בפרוספקט.
– וודא כי התכנית מטפלת בכל ההיבטים הרלוונטיים של המיזם/החברה.
– גבה את תחזיותיך במידע תומך ובהגיון בריא.

אל תעשה
– אל תניח כי ניתן לשטות בקורא
– אל תניח כי קוסמטיקה יפה תחפה על תוכן רדוד.
– אל תתאר באופן בומבסטי, אך גם לא מינורי.
– אל תציג עמדה מתגוננת.

* מקטע מן הספר "תכנון עסקי לאחר עידן הבועה", מאת דוד סלומון, מנכ"ל חברת הייעוץ DS Solomon Holdings (www.dsc.co.il)

אולי יעניין אותך

 זהבי במילואים - צילום פרטי (1)
-ברכה-בעלים-שותף-חברת-MOXIE-צילום-גיל-זבלודובסקי
 נהיגה
 שמול - מנכל חברת שניר
 של 06

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח