CIA: הישראלים מוציאים כ- 800 מיליון ₪ בשנה על פרחים; לקראת ליל הסדר צפויות המכירות לעלות בכ- 50%

הישראלים מוציאים כ- 800 מיליון ₪ בשנה על פרחים וסידורי פרחים. כך עולה מסקירה שערכה CIA – קרדיט אינפורמיישן אסוסיאיישן מקבוצת גאון שוקי הון לקראת חג הפסח. עוד עולה מהסקירה כי הצפי הוא שמכירות הפרחים המאופיינות בעונתיות גבוהה יעלו לקראת חג פסח ב- 40%-60%. על פי הערכות, מדובר במכירת פרחים וסידורי פרחים בהיקף של כ – 85-90 מליון ₪ לקראת פסח. הפרח האהוב ביותר על הישראלים, והנמכר ביותר בארץ, הוא הורד.



סקירות שוק ניתן לרכוש במחירים אטרקטיביים באתר Allmarketing.



מסקירת CIA המתמחה בבדיקת מוסר תשלומים עסקי וצרכני עולה כי בשנים האחרונות חלה עליה של כ- 60% בהיקף שוק הפרחים בארץ. הסיבות לכך הן בעיקר התמקצעות הענף וכניסת האינטרנט לתחום מכירות הפרחים. גם העלייה ממדינות חבר העמים הביאה איתה לעלייה במכירות הפרחים בשל הפופולריות של קניית הפרחים בקרב העולים. השיפור היחסי במצב הביטחוני, הקשור ישירות למצב הרוח הצרכני, תורם גם הוא לגידול בביקוש לפרחים. מסתבר שככל שאנחנו שמחים יותר אנחנו קונים יותר פרחים. סיבה נוספת היא כמובן השיפור במצב הכלכלי.



על פי כלכלני CIA בארץ פועלות כ- 1,150 חנויות פרחים וכ- 660 משתלות. כ- 70% ממכירות הפרחים מתבצעות בחנויות הפרחים, 25% מתבצעים במשתלות ו 5% בצידי הדרכים וברשתות השיווק.



לדברי כלכלני CIA, למרות שהדעה הרווחת בקרב הישראלים היא שהפרחים במשתלות טריים יותר וזולים יותר, בפועל, במשתלות תחלופה הפרחים נמוכה יחסית והמשתלות אשר זולות יותר במחירי העציצים יקרות יותר לעיתים קרובות מחנויות הפרחים במחירי הפרחים.



מהסקירה עולה כי מחיר הממוצע לזר הוא כ- 50 שקלים ומשתנה על פי כמות הפרחים, סוגם וצורת הסידור. מחיר זה עשוי לעלות מכוון שכיום חנויות הפרחים מציעות גם אביזרים נלווים לקישוט או כתוספת לזר. האביזרים העיקריים שמציעות חנויות הפרחים הם: שוקולדים, יינות, נרות, אגרטלים, בלונים, פסלים שמנים, סבונים ועוד.



עוד עולה מסקירת CIA כי על אף העלייה הקיימת בשאר התחומים בקניות המקוונות, במקרה של הפרחים הישראלים עדיין מעדיפים להגיע לחנויות. כ- 70% מהישראלים מגיעים לחנות לבחור את הזר, לעומת 30% בלבד המשתמשים בשירותי האינטרנט או מזמינים בטלפון. אוכלוסיית המזמינים בטלפון היא צעירים בני 18-35 הנגישים לאינטרנט במשך היום ומודעים לאפשרות לבחור את הזר דרך תמונות באינטרנט. גם הלקוחות הנאמנים שמכירים את חנות הפרחים וסומכים על בחירת הזר ע"י השוזרים משתמשים לרוב בהזמנות מקוונות או טלפוניות.



לדברי כלכלני CIA ענף הפרחים מאופיין בתחרותיות גבוהה ובחוסר אחידות הן של מחירים והן של איכות. כל חנות קובעת את המחירים ודמי המשלוח על פי רצונה. רוב החנויות מעלות מחירים לפני חגים.


אולי יעניין אותך

שירי וקס צילום עדו לביא (Large)
סרטן צוואר הרחם - האגודה למלחמה בסרטן
אורח חיים בריא מפחית משמעותית את הסיכון לסרטן - תמונה אילוסטרציה - האגודה למלחמה בסרטן-022
cpgr-sm-key-visual-1920x1080

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
מכונה גלידה נינג'ה צילום יחצ
לירון ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח