CIA: בישראל 550 מאפיות; הישראלי הממוצע אוכל 134 ק"ג לחם בשנה

הישראלים מוציאים בשנה כ- 1.5 מיליארד ₪ על לחמים למיניהם, מתוכם כ- 600 מיליון ₪ על לחמים בפיקוח. כך עולה מסקירה שערכה CIA קרדיט אינפורמיישן אסוסיאיישן מקבוצת גאון שוקי הון מעט לאחר חג הפסח וההסתערות המחודשת על הלחם. עוד עולה מהסקירה כי הישראלי חובב הפחמימות, אוכל בשנה כ- 134 ק"ג לחם ודגנים ומדורג במקום השביעי בעולם המערבי במדד צריכת הלחם לנפש. במקומות הראשונים בצריכת לחם לנפש נמצאות בדירוג גרמניה וצרפת.



מחקרים וסקרים של CIA ניתנים לרכישה בעלויות אטרקטיביות במיוחד באתר Allmarketing.



מסקירת CIA, עולה כי בישראל קיימות 550 המאפיות וחנויות הלחם המפוזרות ברחבי הארץ. רוב המאפיות וחנויות הלחם ממוקמות באיזור תל אביב והמרכז: כ- 165 מאפיות וחנויות לחם, לאחריו נמצא איזור חיפה בו כ- 85 מאפיות וחנויות לחם. בשאר אזורי הארץ מספר המאפיות וחנויות הלחם נע בממוצע בין 60-64.



עוד עולה מן הסקירה כי כ- 50% מהלחמים הנקנים בישראל מיוצרים ע"י שלוש המאפיות הגדולות, אנג'ל, ברמן ודוידוביץ. מאפיות אלה, כמו גם מרבית המאפיות בארץ מייצרות תמהיל מוצרים דומה, הכולל: לחם אחיד, לחם לבן, חלה, לחמים פרוסים ולחמניות. התחרות העיקרית בין המאפיות היא על איכות, מראה, טעם ואורך חיי המדף של הלחם האחיד הפרוס. תחרות נוספת של המאפיות היא דווקא בלחמים המיוחדים שהן מוציאות מידי תקופה. בין הגימיקים שיצאו בשנה האחרונה: לחם נשים של מאפיית אנג'ל המיועד לנשים בגיל המעבר ומכיל חומצה פולית, לחמניות לילדים המעושרות בויטמינים שהוציאה מאפיית ברמן ולחם "וינגייט" המיועד לספורטאים והמיוצר על מאפיית לחם שי.



על פי כלכלני CIA בשנים האחרונות, עם כניסת מגמת הבריאות העולמית, יותר ויותר ישראלים רוכשים לחמי דגנים, לחם מקמח מלא, לחם שיפון ולחמים איכותיים הנאפים במאפיות בוטיק שונות. שוק הלחמים האיכותיים, היוקרתיים נאמד בכ-10 מיליון שקל בשנה והוא נשלט בידי כעשרה אופי בוטיק שונים, המוכרים את לחמיהם במעדניות ובחנויות יעודיות מתמחות, בעיקר בערים הגדולות תוך כדי פניה לפלחי אוכלוסיה מוגדרים. בין אופי הבוטיק: לחם ארז, לחם תושיה ועוד.



כ-40% ממכירות הלחם בארץ הן מכירות של הלחם האחיד המוגדר כ"לחם בפיקוח". הגדרת הפיקוח היא פיקוח מחירים של משרד התמ"ת כאשר שינוי במחיר נעשה ע"י המדינה. מחירו הממוצע של לחם זה בשנים האחרונות נאמד בכ-4 ₪, כאשר עליית המחירים האחרונה הייתה בחודש אוקטובר 2005. שאר הלחמים שאינם בפיקוח מוגדרים בשוק הלחמים כלחמים מיוחדים. בתחום הלחמים המיוחדים מככב הלחם הקל דל הקלוריות. כ- 50% ממכירות לחמים מיוחדים הן מכירות של לחם זה.



אגב, לא כל הלחם שנאפה ניצרך בסופו של דבר. מהסקירה עולה כי המאפיות זורקות מדי חודש כ-2,000 טונות לחם – כארבעה מיליון כיכרות לחם מכל הסוגים, כולל לחמים מיוחדים. מדובר בכ-150 אלף כיכרות לחם ליום שלא נמכרו והם נאספים על ידי המאפיות, שמוכרות את רובם במחיר אפסי למאכל עגלים.

אולי יעניין אותך

 וקס צילום עדו לביא (Large)
 צוואר הרחם - האגודה למלחמה בסרטן
 חיים בריא מפחית משמעותית את הסיכון לסרטן - תמונה אילוסטרציה - האגודה למלחמה בסרטן-022
cpgr-sm-key-visual-1920x1080

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח