מסממני המיתון, ההאטה במשק , גלי הפיטורים והמגמה של המוזמנים לאירועים לוותר על הגעה לאירוע בשל העלות הגבוהה של המתנה – ההערכות הן שיש ירידה של 15% במספר המוזמנים המגיעים לאירועים כתוצאה משיקול כלכלי , אין באפשרותם לתת מתנה מכובדת – מחקר שוק של אתר המסעדות המוביל 2eat שנערך בקרב מדגם של כ- 150 מסעדות מובילות, קובע שבמהלך החודשים האחרונים יש עליה של כ- 30% בעריכת אירועים ושמחות במסעדות.
הסיבות המרכזיות להעברת האירוע מאולם אירועים למסעדות הינן – צמצום מס' המוזמנים לכ- 150 איש בממוצע, לעומת כ- 300 איש בממוצע לשמחה משפחתית והעלות הנמוכה יותר של המנה – מהבדיקה עולה שמנה יוקרתית באירוע במסעדות עלותה בממוצע כ- 140 ₪, לעומת כ- 200-300 ₪ עלות מנה יוקרתית באולמות וגני אירועים.
כמו כן, 74% מאלה שציינו שהם מעדיפים לערוך אירוע במסעדה, טענו שבמסעדות אין מגבלת כשרות – וזאת בגלל העדפה למנות קינוח חלביות, קפה עם חלב ועוד.
מהמחקר עלה עוד , שאירוע שנערך במסעדה לעומת אירוע דומה הנערך באולם, עם אותו מס' מוזמנים – החיסכון הכספי מוערך בכ- 40% לטובת המסעדה.
בגלל מספר המוזמנים הקטן יחסית והעובדה שבמסעדה האירוח אינטימי יותר, נחסכות הוצאות של הדפסות הזמנות, ומעבירים את ההזמנה בהודעת E-MAIL או SMS (ואפילו בפייסבוק).
עוד מהמחקר – 75% מחוגגי האירועים במסעדות ציינו שרמת האוכל לטענתם היתה גבוהה יותר והשירות אישי יותר.
נועם שקד, מנכ"ל אתר "EAT2", מציין עוד שההערכה היא שהמגמה הזו תמשיך לגדול ברבעון השני של שנת 2009, ובמסעדות רבות יעדיפו לסגור ערבים לאירועים במקום לקהל הפתוח, בשל הכנסה בטוחה.
לדוגמה, במסעדת "ברונו" שבעזריאלי, במהלך החודש האחרון נערכו במסעדה 5 ארועי בריתות של בין 100-120 איש לארוע, כשעלות מנה ממוצעת היה כ-165 ש"ח ועוד שלושה ארועים של בין 40-50 איש (בקומה ה-2 של המסעדה) בעלות של כ-180 ש"ח למנה.