עכשיו זה רשמי: ירידה של 30% בהיקפי הפרסום בזמן המלחמה.
עם שוך הקרבות ודממת התותחים, יפעת מציגה את ביצועי ענף הפרסום בחודש המלחמה. עוד חושף הדו"ח כי "בדומה לענף הפרסום תקופת המלחמה פגעה באופן טבעי גם ביחסי הציבור ובנראות של החברות בעיתונים שהתמקדו בסיקור המלחמה".
מחקר שערכה "יפעת בקרת פרסום", הבודק את ביצועי המפרסמים בחודש המלחמה 13/8 – 12/7 בשנת 2006 לעומת התקופה המקבילה בשנת 2005, מגלה כי מספר המפרסמים הפעילים בתקופת המלחמה היה 1178, לעומת 1249 בתקופה המקבילה אשתקד, ירידה של כ- 6%, אולם הנתון המשמעותי יותר היה הירידה הדרמטית של היקפי הפרסום בהשוואת שתי התקופות זו מול זו בסך של 30%.
המחקר, הכולל את נתוני הפרסום בטלויזיה ובעיתונות היומית, מגלה גם כי כמות האינטשים של הפרסומות בעיתונים היומית ירדה מ- 386 אלף אינטשים לפני תחילת המלחמה ל- 336 אלף בתקופת המלחמה, ירידה של כ- 13% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. חשוב לציין כי נתון זה הוא בניכוי הפרסום העצמי של העיתונים שנוהג לעלות בתקופות שפל, והפעם רשם עליה של כ- 50%.
בטלויזיה עולה תמונה דומה של ירידה מ- 259 שעות פרסום ל- 224, סך הכל ירידה של כ- 14% בזמן שידור הפרסומות. עם זאת חשוב לציין כי למרות שמדובר בירידה דומה של כ- 13/14% בהיקפי האינטשים בעיתונות וזמן שידור פרסומות בטלביזיה, ההנחות של 10-15% בקירוב שנתנו אמצעי המדיה הללו על מנת למשוך ביקושים העצימו את הפגיעה בהכנסותיהם.
משרדי הפרסום: הגדלת נפחים באמצעות קמפיינים "מחבקים"
בטבלת משרדי הפרסום המובילים ניתן לראות את ההצטמצמות בהיקפים אשר מסבירה את החופשות שכפו חלק מהמשרדים על העובדים. מק'אן אריקסון מוביל את הטבלה אולם עם פער קטן מהאחרים וירידה משמעותית כמו רוב המשרדים האחרים בנפח הפרסום שלו.
על רקע זה מעניין דווקא לציין את משרדי הפרסום שהגדילו ווליום פרסומי בתקופת המלחמה בהשוואה לתקופה המקבילה: גיתם BBDO, יהושע TBWA, דרורי שלומי ושיטרית מדיה גרופ. גיתם BBDO הגדיל נפחים בעקבות קמפיינים "מחבקים" רבים של שופרסל, אחד מלקוחות העוגן שלו. יהושע TBWA פרסם את פרימור, קייטנת BKID של בזק שהפגינו תרומה יפה לקהילה בעת המלחמה, סימילאק טופ 3, הסוכנות היהודית -שמים את הילדים במרכז ועוד.
דרורי שלומי המשיך בעסקים כרגיל עם פרסום לסנו, כלל פיננסים והמכללה האקדמית אריאל ואילו בשיטרית מדיה גרופ לא נתנו למלחמה להפריע להשקת כרטיס האשראי של YOU בשיתוף עם הסופר סנטר.
ענף יחסי ציבור
נתון מעניין נוסף נבדק באמצעות 'יפעת מחקרי מדיה מתקדמים',המנתחת אזכורי חברות מסחריות בכותרות העיתונות היומית המובילה. מהניתוח עולה כי תקופת המלחמה פגעה באופן טבעי ביחסי הציבור ובנראות של החברות בעיתונים שהתמקדו בסיקור המלחמה. בעוד שבתקופה המקבילה לתקופת המלחמה בשנת 2005 הופיעו אזכורים של חברות מסחריות בכ-10,574 כותרות וכותרות משנה, נרשמה בתקופת המלחמה הופעה של חברות מסחריות בכ- 8,061 כותרות וכותרות משנה, ירידה של כ- 25%.