המרכז לטכנולוגיה חינוכית (מטח), מלכ"ר שמטרתו קידום החינוך בישראל, מפרסם היום סקר שעוסק בדפוסי השימוש במחשב ובאינטרנט בקרב משפחות לילדים בגילאי הגן.
הסקר מגלה כי ל- 62 אחוז מכלל ההורים חשוב להכין את הילד לקראת בית הספר, ולא להסתפק בהכנה אותה הוא מקבל בגן. מניתוח דמוגרפי עלה כי בעלי השכלה נמוכה מאמינים יותר מבעלי השכלה גבוהה כי חשוב להכין את הילד לקראת בית הספר. כמו כן, הסקר חושף כי 60 אחוז מבתי האב בישראל משתמשים בתוכנות מחשב לצורך לימוד דברים שחשובים לבית הספר (כמו: הכרת אותיות, קריאה וחשבון), וב- 40 אחוז מהבתים אף רכשו בכסף תוכנות מחשב כאלו.
עוד גילה הסקר כי השימוש של הילד באינטרנט עולה כאשר יש לו אחים גדולים המהווים עבורו מודל לחיקוי בתחום זה.
הסקר בוצע לקראת עלייתו של אתר חדש מבית מטח – "הסוד של מיה" (www.sodmaya.co.il) המיועד לילדים בגילאי 4 – 7.
לדברי גילה בן הר, מנכ"לית מטח, מטרת האתר היא להעניק לילדים סביבה חינוכית אינטרנטית משמעותית, מעשירה, מאתגרת ובטוחה. "הסקר מוכיח כי חשוב להורים להיות מעורבים בתהליך ההכנה של ילדיהם לבית הספר, ולשם כך רבים מהם נעזרים בתוכנות מחשב ובאתרי אינטרנט המיועדים לסייע בכך. לכן פיתחנו את אתר הסוד של מיה, אשר מאפשר לכל ילד וילדה לפתח מיומנויות קוגניטיביות הדרושות להם להצלחה בבית הספר. על הצימאון לתכנים איכותיים באינטרנט המתאימים לגילאי הגן מעידה גם העובדה שמאז עלייתו של האתר לאוויר נרשמו אליו אלפי משפחות".
ייחודיותו של האתר בכך שלכל אורך הדרך הילדים הגולשים בו חווים חווית משחק איכותית ואסתטית, תוך כדי תחושת הצלחה וסיפוק.
להורים ניתן מידע מקיף על המטרות של כל פעילות באתר ועל הרציונאל שלה. בנוסף, מקבלים ההורים מידע שוטף על פעילות ילדם באתר: היכן ביקר הילד, במה שיחק, כמה זמן, לאיזו רמת שליטה הגיע ועוד.
את האתר מנהלת עפרה רזאל, שעמדה בעבר בראש צוות הפיתוח של "יש לי סוד". לדבריה, למטח חשוב לפתח את יכולותיהם של הילדים באופן המתאים להם ולרמתם, ולעשות זאת תוך כדי משחק, יצירה והנאה. "אנו רוצים שתמיד תתלווה אל העשייה של הילדים תחושת הצלחה, ושההנאה והמוטיבציה הפנימית שלהם היא שתניע את פעילותם".
בפיתוח האתר השתתפו מיטב המומחים של מטח, שלהם ניסיון עשיר בפיתוח סביבות ממוחשבות לילדים, בליווי יועצים אקדמיים מהשורה הראשונה.
הסקר בוצע עבור מטח על ידי מחקרי הגל החדש. הסקר נערך בקרב 200 הורים לילדים בני 3 – 6, שיש בביתם מחשב בקרב האוכלוסייה היהודית דוברת עברית. טעות הדגימה המרבית היא 6.9 אחוז.