החשש מאובדן מידע גדול אף יותר בקרב אלו שאיבדו מידע בחצי השנה האחרונה – 64 אחוז ציינו כי הם די חוששים או מאוד חוששים מאובדן מידע. כך חושף סקר חדש של סימנטק בנושא גיבוי ואבטחת מידע.
חברת סימנטק מכריזה היום על תוצאותיו של סקר בנושא גיבוי מידע החושף כי 43 אחוז מבעלי מחשב אישי בישראל חוששים מאובדן או הרס של מידע אישי השמור במחשב. החשש מאובדן מידע גדול אף יותר בקרב אלו שאיבדו מידע בחצי השנה האחרונה – 64 אחוז ציינו כי הם די חוששים או מאוד חוששים מאובדן מידע.
הסקר בוצע עבור סימנטק על ידי InterSight מחקרי שוק מתקדמים מקבוצת שילוב. הסקר נערך בקרב 499 גברים ונשים בגילאי 18 ומעלה במדגם ארצי, אקראי ומייצג של האוכלוסייה היהודית הבוגרת במדינת ישראל.
הסקר חושף כי בכל בית אב ישנם בממוצע 3.7 מכשירים אלקטרונים מסוגים שונים (מחשב אישי, טלפון סלולרי, מצלמה דיגיטלית, נגן מוזיקה ועוד). 81 אחוז הנם בעלי מחשב אישי בביתם, 70 אחוז נוהגים לשמור מידע במחשב האישי ו- 10 אחוז לא שומרים מידע אישי.
54 אחוז נוהגים לגבות מידע אישי במחשב ו- 16 אחוז נוהגים שלא לגבות מידע. מתוך אלה שמגבים מידע, 30 אחוז מהמדגם ציינו כי נתקלו בבעיות בביצוע הגיבוי, 19 אחוז ציינו כי אין להם כל קושי בתהליך הגיבוי, ו- 5 אחוז לא יודעים. מתוך אלה שלא מגבים מידע, 10 אחוז מהמדגם ציינו שנתקלו בבעיות, 3 אחוז ציינו כי אין להם כל קושי בתהליך הגיבוי, ו- 3 אחוז לא יודעים.
מתוך אלה שמגבים מידע, 24 אחוז מהמדגם חושש מאובדן מידע אישי, כאשר 3 אחוז תופסים את תהליך גיבוי המידע כמסובך, 11 אחוז דרגו את מורכבות התהליך כבינונית, ו- 10 אחוז תופסים את תהליך הגיבוי כפשוט. 29 אחוז מהמדגם לא חוששים מאובדן מידע אישי, כאשר 3 אחוז תופסים את תהליך הגיבוי כמסובך, 11 אחוז דרגו את מורכבות התהליך כבינונית, ו- 13 אחוז תופסים את תהליך הגיבוי כפשוט.
"בעידן הדיגיטלי של היום, משתמשי מחשב ביתיים מאחסנים במחשביהם האישיים מגוון רחב של מידע חשוב, כמו נתונים פיננסיים, תמונות, דואר אלקטרוני, ספרי כתובות, מוזיקה, ועוד", אומר אריה דנון, מנכ"ל סימנטק אזור הים התיכון. "באותה עת, איומים על ביטחון הנתונים הולכים וגוברים וכוללים תוכנות ריגול, תקיפות האקרים, גניבת זהויות ונתונים אישיים, וכן כשלי חומרה ותוכנה, טעויות משתמשים, ואפילו אסונות טבע. לפיכך קיים צורך בפתרון שיפשט את תהליך הגיבוי וההתאוששות ויעזור להגן על האוצרות הדיגיטאליים החשובים ביותר לצרכנים".
נתון מעניין נוסף אותו מגבה הסקר הוא סוגי המידע שאנשים נוהגים לשמור במחשבם האישי. מתברר כי 75 אחוז מבעלי מחשב אישי שומרים במחשב תמונות דיגיטליות, 63 אחוז שומרים קבצי מוזיקה MP3, 52 אחוז קבצים הקשורים לעבודה, 42 אחוז סרטים ואו וידאו, 41 אחוז מידע על אנשי קשרפנקס כתובות, 29 אחוז קבצים פיננסים אישיים, ו- 25 אחוז שומרים במחשב האישי מידע ארגוני משימות שיש לעשותן.
עוד מתברר כי שיעור גבוה של 84% מאלו ששומרים מידע אך אינם מגבים אותו ידעו להצביע על הסיבות לחוסר ביצוע גיבוי. שני החסמים העיקריים שעלו קשורים לחוסר עניין בגיבוי (שקשור גם לתפיסת המידע הנשמר כחסר חשיבות) ולמורכבות הנתפסת של תהליך הגיבוי.
לסיכום, כרבע מבעלי מחשב ששומרים בו מידע אישי ציינו כי איבדו מידע אישי שנשמר במחשב בחצי השנה האחרונה.
הסיבות העיקריות לאובדן מידע אישי, בקרב אלו שאיבדו מידע בחצי השנה האחרונה, קשורות לקריסת מערכות (34 אחוז) לווירוס שתקף את המחשב (31 אחוז), ולמחיקת קבצים בטעות (23 אחוז). סיבות נוספות כגון הפסקת חשמל, חוסר ארגון של המידע במחשב, מידע שנמחק בעקבות פירמוט הדיסק הקשיח, והתשובה "לא שמרתי טוב", עלו בשיעורים נמוכים ודומים (6 עד שלושה אחוז).