43 אחוז מבעלי מחשב אישי בישראל חוששים מאובדן או הרס של מידע אישי


החשש מאובדן מידע גדול אף יותר בקרב אלו שאיבדו מידע בחצי השנה האחרונה – 64 אחוז ציינו כי הם די חוששים או מאוד חוששים מאובדן מידע. כך חושף סקר חדש של סימנטק בנושא גיבוי ואבטחת מידע.



חברת סימנטק מכריזה היום על תוצאותיו של סקר בנושא גיבוי מידע החושף כי 43 אחוז מבעלי מחשב אישי בישראל חוששים מאובדן או הרס של מידע אישי השמור במחשב. החשש מאובדן מידע גדול אף יותר בקרב אלו שאיבדו מידע בחצי השנה האחרונה – 64 אחוז ציינו כי הם די חוששים או מאוד חוששים מאובדן מידע.



הסקר בוצע עבור סימנטק על ידי InterSight מחקרי שוק מתקדמים מקבוצת שילוב. הסקר נערך בקרב 499 גברים ונשים בגילאי 18 ומעלה במדגם ארצי, אקראי ומייצג של האוכלוסייה היהודית הבוגרת במדינת ישראל.



הסקר חושף כי בכל בית אב ישנם בממוצע 3.7 מכשירים אלקטרונים מסוגים שונים (מחשב אישי, טלפון סלולרי, מצלמה דיגיטלית, נגן מוזיקה ועוד). 81 אחוז הנם בעלי מחשב אישי בביתם, 70 אחוז נוהגים לשמור מידע במחשב האישי ו- 10 אחוז לא שומרים מידע אישי.



54 אחוז נוהגים לגבות מידע אישי במחשב ו- 16 אחוז נוהגים שלא לגבות מידע. מתוך אלה שמגבים מידע, 30 אחוז מהמדגם ציינו כי נתקלו בבעיות בביצוע הגיבוי, 19 אחוז ציינו כי אין להם כל קושי בתהליך הגיבוי, ו- 5 אחוז לא יודעים. מתוך אלה שלא מגבים מידע, 10 אחוז מהמדגם ציינו שנתקלו בבעיות, 3 אחוז ציינו כי אין להם כל קושי בתהליך הגיבוי, ו- 3 אחוז לא יודעים.



מתוך אלה שמגבים מידע, 24 אחוז מהמדגם חושש מאובדן מידע אישי, כאשר 3 אחוז תופסים את תהליך גיבוי המידע כמסובך, 11 אחוז דרגו את מורכבות התהליך כבינונית, ו- 10 אחוז תופסים את תהליך הגיבוי כפשוט. 29 אחוז מהמדגם לא חוששים מאובדן מידע אישי, כאשר 3 אחוז תופסים את תהליך הגיבוי כמסובך, 11 אחוז דרגו את מורכבות התהליך כבינונית, ו- 13 אחוז תופסים את תהליך הגיבוי כפשוט.



"בעידן הדיגיטלי של היום, משתמשי מחשב ביתיים מאחסנים במחשביהם האישיים מגוון רחב של מידע חשוב, כמו נתונים פיננסיים, תמונות, דואר אלקטרוני, ספרי כתובות, מוזיקה, ועוד", אומר אריה דנון, מנכ"ל סימנטק אזור הים התיכון. "באותה עת, איומים על ביטחון הנתונים הולכים וגוברים וכוללים תוכנות ריגול, תקיפות האקרים, גניבת זהויות ונתונים אישיים, וכן כשלי חומרה ותוכנה, טעויות משתמשים, ואפילו אסונות טבע. לפיכך קיים צורך בפתרון שיפשט את תהליך הגיבוי וההתאוששות ויעזור להגן על האוצרות הדיגיטאליים החשובים ביותר לצרכנים".



נתון מעניין נוסף אותו מגבה הסקר הוא סוגי המידע שאנשים נוהגים לשמור במחשבם האישי. מתברר כי 75 אחוז מבעלי מחשב אישי שומרים במחשב תמונות דיגיטליות, 63 אחוז שומרים קבצי מוזיקה MP3, 52 אחוז קבצים הקשורים לעבודה, 42 אחוז סרטים ואו וידאו, 41 אחוז מידע על אנשי קשרפנקס כתובות, 29 אחוז קבצים פיננסים אישיים, ו- 25 אחוז שומרים במחשב האישי מידע ארגוני משימות שיש לעשותן.



עוד מתברר כי שיעור גבוה של 84% מאלו ששומרים מידע אך אינם מגבים אותו ידעו להצביע על הסיבות לחוסר ביצוע גיבוי. שני החסמים העיקריים שעלו קשורים לחוסר עניין בגיבוי (שקשור גם לתפיסת המידע הנשמר כחסר חשיבות) ולמורכבות הנתפסת של תהליך הגיבוי.



לסיכום, כרבע מבעלי מחשב ששומרים בו מידע אישי ציינו כי איבדו מידע אישי שנשמר במחשב בחצי השנה האחרונה.


הסיבות העיקריות לאובדן מידע אישי, בקרב אלו שאיבדו מידע בחצי השנה האחרונה, קשורות לקריסת מערכות (34 אחוז) לווירוס שתקף את המחשב (31 אחוז), ולמחיקת קבצים בטעות (23 אחוז). סיבות נוספות כגון הפסקת חשמל, חוסר ארגון של המידע במחשב, מידע שנמחק בעקבות פירמוט הדיסק הקשיח, והתשובה "לא שמרתי טוב", עלו בשיעורים נמוכים ודומים (6 עד שלושה אחוז).

אולי יעניין אותך

 וקס צילום עדו לביא (Large)
 צוואר הרחם - האגודה למלחמה בסרטן
 חיים בריא מפחית משמעותית את הסיכון לסרטן - תמונה אילוסטרציה - האגודה למלחמה בסרטן-022
cpgr-sm-key-visual-1920x1080

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח