בפאנל "טיפול התקשורת באיכות הסביבה", שפתח אמש את כנס אילת לעיתונות, תקף יוסי שריד את התקשורת, שלטענתו, אינה דנה ברצינות בנושא איכות הסביבה.
שריד: "התקשורת אשמה! מלבד צדיקים כגון צפריר רינת, מיכאל מירו וניצן הורוביץ, אף אחד לא מייחס מקום או חשיבות לאיכות הסביבה. בתקשורת אין כיום מדורים קבועים בנושא, ידיעות מופיעות רק לעיתים רחוקות, והפובליציסטים אינם עוסקים בנושאי איכות סביבה, כפי הנהוג בעיתונים מובילים בחו"ל".
אורי בינדר, מ"מעריב" הסכים עם שריד כי בתחום הזה יש בעיות גדולות, אך הפנה את האצבע המאשימה דווקא לכיוון הממשלה: "הסיקור התקשורתי של נושאים סביבתיים משתפר, אך אם לא יהיה תקציב ממשלתי ראוי למשרד להגנת הסביבה, אז הסיפור יהיה ספורדי".
בינדר טען כי הנגב הפך להיות פח האשפה של המדינה וכולם שותקים בנושא. שורש הבעיה טמון, לדבריו, בכך שהגורמים המזהמים הם בעלי ההון ואילו המתריעים נגדם, הם בד"כ סטודנטים חסרי אמצעים.
משה דיין, דובר רמת חובב, אמר כי "התקשורת יוצרת מציאות והיא אוהבת לשנוא ולהשניא את רמת חובב, ללא גבול או שיקול מערכתי". דיין הציג במקום סקר שנערך ע"י מועצת רמת חובב, לפיו 66% מהנשאלים מחזיקים בדעה שלילית על רמת חובב.
ח"כ דב חנין טען מנגד כי הוא רואה התקדמות ניכרת בסיקור התקשורתי של הנושא, וכי משיחות שהוא עורך עם עורכי עיתונים עולה התחושה כי התקשורת מודעת לחשיבות הנושא.
"כנס אילת לעיתונות" של אגודת העיתונאים בתל-אביב בשיתוף אוניברסיטת חיפה, הראשון מסוגו בישראל, מתמקד בשינויים המתחוללים בתקשורת המקומית והעולמית.