בימים אלה מופץ מגזין ההשקעות השנתי של TheMarker במסגרתו נערך סקר בשיתוף עם מכון המחקר הגל החדש בקרב הגופים המוסדיים – קרנות פנסיה, ביטוחי מנהלים, קופות גמל והשתלמות וקרנות נאמנות, המנהלים מאות מיליארדי שקלים של הציבור בחסכונות לטווח ארוך וקצר – לגבי השאלה מה הם חושבים על השוק.
במקום הראשון בהנהלות האמינות, דירגו המוסדיים שלוש חברות (18.2%): אי.די.בי של נוחי דנקנר, כימיקלים לישראל, המנוהלת על ידי עקיבא מוזס, ודלק המנוהלת על ידי אסי ברטפלד, אך נחשבת לחברה המונהגת על ידי יצחק תשובה, בעל השליטה.
במקום השני בהנהלות האמינות, נמצאות שלוש חברות שזכו ל:13.6%- שטראוס עלית, בהובלת עפרה שטראוס וארז ויגודמן, בנק הפועלים, שבראשו עומדים צבי זיו ודני דנקנר ואורמת שהשנה מונה יורם ברוניצקי למנכ"ל החברה.
בקטגוריית ההנהלה האמינה ביותר נראה כי הנהלת טבע ממשיכה לרדת בדירוג, ולאחר שירדה מהמקום הראשון ב-2006 למקום השני ב-2007, היא מגיעה בגיליון ההשקעות לקראת 2008 למקום השלישי בקטגוריית ההנהלות האמינות. בשנת 2006 הנהלת טבע נהנתה מן האמון הרב ביותר בשוק, ללא עוררין, כאשר שני שלישים מציבור המוסדיים העניק לה את המקום הראשון. השנה, רק 9.1% מהם סבורים כי זו הנהלה אמינה – נתון המציב את טבע במקום השלישי, עם בנק לאומי, אלביט והחברה לישראל, שקיבלו שיעור דומה.
הסיבה למיקומה של טבע השנה, נעוצה בכך שמבחינתם של המשקיעים המוסדיים השינוי בצמרת החברה לא תרם לאמינותה של החברה, זאת דווקא בימים שבהם נהנית מניית החברה ממחירי שיא.
לדברי מייקי דגן, עורך מגזין TheMarker, "הסיבה לירידה של טבע בדירוג טמונה, ככל הנראה, בעיקר בחילופי השלטון בחברה, הן במשרת המנכ"ל- והן עקב פרישתו הצפויה של סמנכ"ל הכספים והאיש החזק בטבע אחרי אלי הורביץ, דן זיסקינד".
בתשובות לשאלה מי היא ההנהלה הפחות אמינה, מסתבר שהנהלתה של חפציבה, החברה שהפכה השנה לסמל לניהול לא אמין, באופן מפתיע לא נתפסת על ידי המשקיעים המוסדיים כאמינה פחות מהנהלותיהן של החברות הבאות: אפריקה ישראל, בנק הפועלים, ריטליקס, בזק, אי.די.בי ואזורים. את כל אחת מאלה דירגו 9.1% מהנשאלים בראש סולם ההנהלות הלא אמינות. עם זאת ראוי לציין כי יותר מוסדיים דירגו את אי.די.בי כאמינה מאשר כלא אמינה.
בסיכומו של עניין, מהסקר עולה כי המוסדיים לא חושבים שיש בשוק חברות בעייתיות במיוחד, וגם אלו שהן בעייתיות במובהק לא זוכות ליחס מיוחד. יתכן כי המוסדיים מרגישים שהם לא ניתחו נכונה את חפציבה, לא תמחרו נכון את האג"חים שלה ולא דרשו ביטחונות טובים. זו, אולי, הסיבה שהם אינם מטילים את האשמה על החברה בלבד.