איך נבחר איפה לשים את כספי הפנסיה שלנו

פנסיה היא דבר שיש לכל אדם שעובד והיא מצטברת לנו בקרנות הפנסיה לאורך כל חיינו. מדובר בסכום המשמעותי ביותר שיש לאנשים, שכן מדובר על עתידנו הכלכלי כאשר נהיה מבוגרים. קראת כתבה שאמרה שכדאי להשקיע את קרן הפנסיה במקום אחד על פני האחר? איך בכלל יודעים איפה כדאי להשקיע את הכספים החשובים הללו? הכנו עבורך מדריך שיעשה קצת סדר.

קודם כל, כדאי להכיר את החוק

רגע לפני שמדברים על איך ואיפה כדאי להשקיע את קרן הפנסיה כדאי להכיר את החוק שמכוחו אנחנו בכלל חוסכים את הסכומים הגדולים הללו. משנת 2008 כל עובדת ועובד שכירים בישראל זכאים להפרשה של כספים לחיסכון פנסיוני. הזכאות מתחילה בתוך שישה חודשים מתחילת העבודה וגם כאשר מחליפים מקום עבודה הזכאות נשמרת וממשיכה ואנשים זכאים להמשך ההפקדות לקרן הפנסיה וזאת כדי לשמור על רצף ביטוחי (ההפרשות לפנסיה יחלו לאחר שלושה חודשי עבודה).

את גובה ההפרשות ואת גובה פיצויי הפיטורים קובעים על פי גובה ההכנסה, כאשר ההפרש הוא עד 17.5% ויש לשים לב שמדובר על שכר הבסיס. זאת אומרת שאם השכר מורכב מכל מיני תוספות, הדבר יכול לגרום לכך שההפרש החודשי יהיה נמוך יותר.

מה בודקים בקרן הפנסיה?

דמי הניהול ישפיעו גם כן על בחירת קרן הפנסיה שיכולים להגיע עד 0.5% מהסכום שמצטבר בקרן הפנסיה. ניתן להתווכח ולהתמקח על גובה דמי הניהול, ואנשים יכולים להיות מופתעים לטובה בכמה ניתן להוריד אותם במידת הצורך.

עוד נושא שמשפיע על הבחירה בקרן הפנסיה היא התשואה שמתקבלת מקרן הפנסיה, כאשר ההמלצה הנה לבחון את התשואה של הקרן לפחות לאורך חמש שנים. השאיפה היא כמובן לבחור את קרן הפנסיה שיכולה לספק את התשואה הגבוהה ביותר. כדי לדייק את הבחירה ההמלצה היא לשכור את שירותיו של יועץ פנסיוני מומלץ (באתר MYPENSION) שידע לכוון, להתמקח ולשאוף לקרן הפנסיה הטובה ביותר.

איך בוחרים קרן פנסיה?

מי שבוחר את קרן הפנסיה שלו הוא העובד, וכאשר הוא בוחר עליו לעשות זאת תוך בחינת מספר נושאים מהותיים. הנושא הראשון הוא מסלול קרן הפנסיה – האם מדובר על מסלול ברמת סיכון גבוהה? האם ברמת סיכון נמוכה? יש צעירים שיעדיפו רמות סיכון גבוהות יותר כיוון שיש להם עוד זמן לחסוך לפנסיה, ולו כדי לזכות לתשואות גבוהות יותר. יש שיעדיפו למרות גילם הצעיר מסלול יותר סולידי, ורוב המבוגרים יעדיפו מסלול עם סולידיות מסוימת כדי להימנע ממצב בו הם מאבדים מערך כספם או לוקחים עליו סיכון בגיל שקרוב לפרישה.

איך מתקדמים? מתחילים עם מנורה מבטחים צור קשר טלפון כיוון שזו הדרך הטובה ביותר לשמוע מיועץ פנסיוני על המסלולים השונים, מה כדאי יותר היום, איזו קרן פנסיה משתלמת וכיצד יש להתחיל בהליך.

אולי יעניין אותך

 זהבי במילואים - צילום פרטי (1)
-ברכה-בעלים-שותף-חברת-MOXIE-צילום-גיל-זבלודובסקי
 נהיגה
 שמול - מנכל חברת שניר
 של 06

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח