מכירות 20 חברות המזון והמשקאות הגדולות כ-35 מיליארד שקל, מעסיקות כ-43 אלף עובדים

ענף המזון והמשקאות הינו מהענפים המעניינים, התחרותיים והדינאמיים ביותר, מדובר בענף המהווה כ-87% מכלל שוק מוצרי הצריכה בישראל. במרבית שנת 2008 ניכרה מגמת של עליית מחירי חומרי הגלם, מגמה שהחלה להתהפך במעט עם פרוץ המשבר הגלובלי. מומחים בענף מעריכים כי המכירות הריאליות בענף עלולות לרדת ב-2009 בכ-3%.


בדירוג החברות המובילות בתחום המזון והמשקאות שביצעו כלכלני 'דנס 100', עולה כי סכום המכירות הכולל של 20 החברות הגדולות בישראל, הסתכם בשנה שעברה בכ-35 מיליארד שקל.


מהדירוג עולה כי המכירות של 20 החברות הגדולות רשמו בשנת 2008 עלייה של כ-9% לעומת השנה הקודמת.


עוד עולה מדירוג דן אנד ברדסטריט, כי 20 חברות המזון והמשקאות הגדולות מעסיקות בסך הכול כ-43 אלף עובדים.


נטו – המזנקת הגדולה


חברת המזון הגדולה ביותר בישראל היא תנובה, שמכירותיה בשנה שעברה הסתכמו ב-7.13 מיליארד שקל – עלייה של 13.5% לעומת השנה הקודמת. תנובה מעסיקה כ-6,630 עובדים.



קבוצת שטראוס היא חברת המזון השנייה בגדולה בישראל עם מכירות של כ-6.25 מיליארד שקל – עלייה של כ-5% לעומת השנה הקודמת. קבוצת שטראוס, הכוללת גם את חברת עלית, מעסיקה כ-11.6 אלף עובדים, והיא המעסיק הגדול ביותר בתחום המזון.


במקום השלישי בדירוג נמצאת "קוקה קולה ישראל" עם מכירות של 3.5 מיליארד שקל (עלייה של 13.3%) ו-4,700 עובדים. מייד אחריה צועדת קבוצת אסם עם מכירות של 3.2 מיליארד שקל (עלייה של 9.3%) ו-4,710 עובדים.


במקום החמישי בדירוג נמצאת חברת פרוטרום, המייצרת ומשווקת תוספי טעם, צבע וריח לתעשיית המזון. מכירות החברה הסתכמו בשנה שעברה בכ-1.7 מיליארד שקל – עלייה של 12.3% – והיא העסיקה 1,450 עובדים.


את הזינוק הגדול ביותר במכירות רשמה קבוצת "נטו", שמכירותיה הסתכמו בשנה שעברה ב-1.689 מיליארד שקל (זינוק של 22%), ומספר המועסקים בחברה הסתכם ב-1,446.


במקום השביעי בדירוג נמצאת חברת "מי עדן" עם הכנסות של 1.456 מיליארד שקל וכן מעסיקה 2,466 עובדים. יוניליוור-ישראל (מכירות של 1.45 מיליארד שקל), גן שמואל מזון (908 מיליון שקל) ויפאורה תבורי עם נתון מוערך (820 מיליון שקל) סוגרים את רשימת 10 החברות הגדולות.



"המיתון יתבטא יותר בנתוני 2009"


ראובן קובנט, מנכ"ל 'דן אנד ברדסטריט ישראל', אומר כי "רוב חברות המזון הגדולות הצליחו בשנה שעברה להגדיל את היקפי המכירות שלהן ולהתמודד בהצלחה עם משבר הדולר הנמוך. עם זאת, תוצאות המיתון והמשבר הכלכלי יתבטאו בדירוג שיסכם את נתוני 2009 וסביר להניח שבתוצאות אלו כבר נראה את הירידה במכירות, ברווחיות ובמספרי העובדים של החברות הגדולות".


לדברי קובנט, "שוק המזון והמשקאות הישראלי הוא שוק תחרותי ועתיר סיכון. עם זאת, החברות הגדולות שנמצאות בראש הדירוג שלנו הן יציבות ורווחיות. המיתון הנוכחי יעמיד למבחן את שרידותן של הרבה מהחברות הפועלות בתחום".

דוחות, דירוגים וסקירות שוק ניתנים לרכישה והזמנה באמצעות האתר שלנו Allmarketing.co.il

אולי יעניין אותך

ניוזלטר
מסע לקוח
מודל עסקי
אסטרטגיה שיווקית
 סיוון - מנכלית ובעלים משרד ליעוץ שיווקי__צלמת - מירי ביטון
 עדכני 2022 צילום אסיה רביבו

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח