"בכל דקה מועלות למעלה מ- 20 שעות של וידאו ל- YouTube"

"רוב המידע הנמצא היום באינטרנט הוא מידע ויזואלי ולא טקסוטאלי והאתגר של גוגל הוא להצליח לאתר את המידע הויזואלי הזה", כך אמר פרופ' יוסי מטיאס, ראש מרכז הפיתוח של גוגל בישראל בכנס IMVC 2010 אשר עסק בנושא עיבוד תמונה, ראייה ממוחשבת ווידאו שערכו קבוצת טכנולוגיות, מכללת הי-טק, הנמנית על חטיבת ההדרכה של מטריקס, וחברת שגיבטק בשיתוף ד"ר יעקב כהן, יועץ וחוקר עצמאי בתחום Machine Vision.



כדוגמא למימדי הגידול במידע הויזואלי ברשת ציין פרופ' מטיאס כי בכל דקה מועלות ל- Youtube למעלה מ-20 שעות וידאו. בהקשר זה, הציג פרופ' מטיאס בכנס את Google Goggles – אפליקציית חיפוש ויזואלי שהוצגה לאחרונה על ידיGoogle , באמצעותה ניתן לצלם תמונה ולאחר מכן לאתר מידע התואם לתוכן התמונה המצולמת.



בכנס השתתפו בכירי חוקרי עיבוד התמונה מהאקדמיה הישראלית ומיטב המרצים מהחברות המובילות בארץ ובעולם. בכנס ובתערוכה הנלווית השתתפו למעלה מ- 550 מבקרים. כנס IMVC 2010 נערך בחסות חברת רפא"ל, מובילה טכנולגית בתחום פיתוח אלגוריתמים בעיבוד תמונה, חברת Nvidia המובילה בעולם בתחום המעבדים הגרפיים וחברת אופטימקס העוסקת ביבוא מצלמות מתקדמות.



הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ, שר המדע והטכנולוגיה, אשר היה ראשון הדוברים בכנס ציין כי "במדינת ישראל התפתחה יצירה מדהימה בכל קנה מידה אנושי בתחום המדע, החקלאות, הטכנולוגיה ובאקדמיה".



"אחד התחומים בו אנו מובילים הוא תחום עיבוד התמונה. הכנס הזה מדגים את המובילות של ישראל בתחום זה", ציין השר הרשקוביץ והוסיף בנימה אישית: "אישית יש לי תענוג גדול לצפות בהתפתחות תחום עיבוד התמונה הקשור באופן ישיר לתחום האקדמי שלי – תחום המתמטיקה, ובמיוחד לתחום המטריצות והאלגברה הליניארית".



אורי קירשנר, שותף מנהל בקרן ההון סיכון גיזה, אמר כי "למרות מצוינות טכנולוגית ורעיונות פורצי דרך יש היום משבר פיננסי בתעשיית הסטארט אפים הישראלית הנובע משילוב של שער דולר נמוך וזמינות נמוכה יותר של הון להשקעות סיד ושלבים מאוחרים. לכן קשה מאוד לחברות טכנולוגיה ישראליות להפוך לחברות גדולות. אחד הסימנים למשבר זה היא העובדה שלא היתה השנה אף הנפקה ב- NASDAQ של חברת טכנולוגיה ישראלית".



הרצאת המליאה הראשונה ניתנה ע"י פרופ' שמואל פלג, מהאוניברסיטה העברית, מבכירי חוקרי עיבוד התמונה בארץ ובעולם, אשר דיבר על טכנולוגית תיקצור סרטי וידאו שפותחה באוניברסיטה העברית ומהווה בסיס לחברת BriefCam אותה ייסד. בהמשך פרופ' מיכל אירני, חוקרת מובילה בתחום ממכון וייצמן, הציגה מחקרים חדשניים בניתוח רצפי וידאו ואלגוריתם סופר רזולוציה מתקדם לקבלת מידע שלא נמצא בתמונה המקורית.



לאחר שלושה מסלולים בתחומי הפלטפורמות, יצירת תמונה ואנליזה שלה, וגילוי וזיהוי אובייקטים, התכנסה שוב המליאה להרצאות של פרופ' מיכאל אלעד מהטכניון על יתירות בעיבוד תמונה וכיצד ניתן להשתמש בה, פרופ' מיכאל ורמן מהאוניברסיטה העברית שהציג אלגוריתם מהיר למציאת אובייקטים בתמונה וד"ר רנאטו קשת ממעבדות המחקר של HP שדבר על מערכת אוטומטית לשיפור תמונות שפותחה ב- HP בחיפה.



שתי הרצאות הסיום עסקו באספקטים הפילוסופיים של עיבוד תמונה מצד אחד ובאלה הפרקטיים מצד שני: פרופ' פרדי ברוקשטיין מהטכניון דיבר על "תעתועי האופטימליות בעיבוד תמונה", או איך מגדירים מהו בעצם פתרון טוב לבעיה בעיבוד תמונה. ד"ר טים לנפיר מחברת Nvidia הציג את הפלטפורמות המתקדמות של Nvidia לעיבוד תמונה המאפשרות מימוש מהיר של אלגוריתמים.

אולי יעניין אותך

Disney100
alon-loria(6)
pexels-pixabay-48148(3)
podcast10
dismey1
gadi1

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח