יין שרדונה רזרב 2008 של ברקן זכה במדלית כסףבתחרות היין הבינלאומית Best Chardonnay du Monde 2010 .
היין עשוי בקפידה מענבים מובחרים של היקב מכרמים בהרי יהודה, כאשר כרם קריית ענבים הסמוך לירושלים מספק את ליבו של היין. הדגש הוא על כרמים הנטועים בגובה רב ונהנים מצניחת טמפרטורה לילית. הכרמים השונים נבצרו בעת שהפרי הראה איזון מיטבי של מרכיביו ופיתוח ארומאטי מלא; על גבול הבשלת היתר אך מבלי לחצותו. בשנת 2008 החל בציר ענבי השרדונה בסוף אוגוסט והסתיים באמצע ספטמבר, לאחר עונה נוחה יותר שהביא להבשלה סדירה, מהירה ושלמה יותר בהשוואה לבציר 2007. בציר ענבי השרדונה הוא ידני, והענבים מובלים ליקב במיכלים קטנים.
מיין זה יוצרו 14000 בקבוקים בלבד ומחירו 48 ₪.
התחרות שתחילתה בשנת 1997 אוספת תחת קורת גג אחת את יינות השרדונה הטובים בעולם לתחרות אחת. המיקום ב CHÂTEAU des RAVATYS מאד אלגנטי אתר היין של מכון פסטר.
מטרות התחרות
לתמוך בסטנדרטים של בחינת האיכות של יצרני השרדונה בעולם.
להציג את המגוון והעושר של יינות השרדונה המיוצרים בעשרות מדינות בעולם.
ליצור מקום מפגש למעורבים בייצור יינות שרדונה על מנת לאפשר שיפור באיכות היין תוך החלפת ידע.
קידום מחקרים בנושא ייצור יינות מזן השרדונה.
לעודד גישה "איכותית" לתחרויות יין לפי זן ענבים.
שמואל בוקסר מנכ"ל יקבי ברקן אמר היום:" אנו גאים על הזכייה של היקב שלנו בתחרות יוקרתית זו. ניכר כי היקבים בישראל עשו כברת דרך רבה בהתמודדות ובזכייה במספר רב מדליות בתחרויות בינלאומיות. אנו מאמינים כי הזכייה בתחרות יוקרתית זו, תמשיך לעודד אותנו בפיתוח יינות יוקרתיים ואיכותיים במחירים הגיוניים לציבור הלקוחות הנאמן שלנו."
נתוני היין:
בציר 2008
הרכב זנים: 100% שרדונה
כרמים: בעיקר קריית ענבים
גובה: 680 מטר
זמן תסיסה: כחודש
טמפרטורת תסיסה 12 מעלות צלסיוס
יישון: כ-60% מהיין תסס ויושן בחביות, צרפתיות ואמריקאיות, רובן חדשות (1/3 משימוש שני) . יתר היין תסס במיכלי נירוסטה.
אלכוהול: 14%
משקל סגולי 0.990
חמיצות כללית (גרם/ליטר) 6.1
pH 3.39