טוב מראה עיניים ממשמע אוזניים, תמונה שווה אלף מילים, צריך לראות כדי להאמין… כל הקלישאות נכונות, בעיקר בכל מה שנוגע לשיווק. סרטון טוב יכול לענות על האתגר השיווקי ולקדם את תהליך המכירה באופן מהיר ומקצועי יותר מאשר אמצעי שיווק אחרים. הסרטון מפשט את המכירה ואף משמש ככלי שיווקי ,give-away ובנוסף, כלי להפצה ברשת.
כמה פעמים ניסיתם להסביר למישהו סצנה מסרט שראיתם וללא הצלחה, ואז מצאתם את עצמכם אומרים: "אם רק היית רואה את זה". ניתן להשוות את זה לאתר של חברה/מצגת-שיווקית/ברושור שמסביר בכתיבה באופן מאוד מפורט על המוצר של אותה חברה, או על שירותיה כשמתוך השורות זועק ה- "אם רק היית יכול לראות את זה". אותו הדבר לגבי פרזנטציה ללקוח פוטנציאלי בשלב המכירה, הצגת המוצר בתערוכה ובעצם בכל מקום מפגש עם לקוח.
כיום כשהרשת היא בעצם מרכז קניות ושירותים אחד גדול, כשגלישה בין האתרים השונים היא שוות ערך ל-"window shopping" יש משמעות אדירה לכל שנייה נוספת שהגולש נשאר מול "חלון הראווה שלך"- בתוך האתר, וכן לכל דרך שתגרום לו להקליק. כמו באוכל, גם בשיווק, העיניים הן הראשונות שמעוררות את התיאבון, חשוב מאוד לייצר אותו, וחשוב עוד יותר שהוא יהיה תואם למה שיוגש למנה העיקרית: המוצר עצמו.
אנו יודעים שאתגר לא פשוט של אנשי המכירות הוא להסביר את היתרונות של המוצר, להסביר איך הוא עובד, החדשנות שבו, השירותים היחודיים, ואתגר גדול עוד יותר הוא להעביר רגש, בוודאי כאשר מדובר במעמד מכירה. סרטון טוב יענה על האתגרים האלה ולאיש המכירות ישאר רק לסגור את תנאי העסקה הטובים ביותר. באופן כזה תהליך המכירה הופך ליותר מהיר ויותר מקצועי, הסרטון מפשט את המכירה, הוא הופך להיות גם כלי שיווקי שיכול להיות give-away שהלקוח יקח איתו, ובנוסף, כלי להפצה ברשת.
לויזואליזציה של המסרים מספר יתרונות מרכזיים:
1.להעביר יותר מסרים באותן שניות "גורליות" במפגש הראשוני של הלקוח עם המותג/מוצר/חברה.
2. מיתוג ושיוך – שלא כמו בעת קריאה, בעת צפיה בסרטון או תמונה סופג הלקוח יחד עם המידע גם את המיתוג וכך נצרב בזכרונו המוצר כמשוייך למיתוג מסוים.
3. העברה של מסרים מורכבים – טכנולוגיה, מכניקה, מוצר/קונספט חדשים וכו'.
4. תקשורת בצבעים וצורות היא תקשורת שנוגעת ישירות ברגש, באמוציונאל, להבדיל ממילים שחוצות קודם כל את השכל, הרציונאל.
5. למותג/חברה יש את השליטה המוחלטת במה שהלקוח רואה, גם מבחינת המוצר וגם מבחינת הסיטואציה בסרטון באם בחרתם לייצר אחת כזו. הרפתקנות, רומנטיקה, שמחה, תחכום, ובכך למקם את החוויה של הצופה בקטגוריה הרגשית הנכונה, אליה הוא יחזור כשיפגש שוב עם המותג.
6. ברגע שכלי המכירה שלך הוא סרטון, נוצרת אחידות מקצועית בין כל אנשי המכירות ואחידות בהבנת הלקוחות, מצב שמאפשר טיפול של כל אנשי המכירות בכל הלקוחות.
איתי –מנכ"ל Edge.BI*:"לא קל להסביר את הטכנולוגיה החדשנית שלנו ללקוחות, בעזרת ה-ויז'ואלז של קלאצ' היה קל להעביר את הקונספט, בנוסף, זה עזר לנו לעבוד בסטנדרד מסוים כך שכל איש מכירות מציג את אותו "סיפור מכירה" כשנעזרו בפרזנטציה הויזואלית. קבלנו מוצר מאוד איכותי".
סטיב ספינר, מעצב ובעלים של SPINNER* סטודיו לעיצוב – עבור lucid* "ידענו שהיות וזו תעשית משחקי המחשב, המוצר חייב להיות מאוד איכותי, עיצבתם את הדמות, הפכתם אותה לגיבור על בזמן קצר מאוד והנפשתם אותה. הסרט משמש אותנו באתר האינטרנט והשתמשנו בו גם בתערוכה".
Jake Levant VP Marketing
היינו זקוקים לסרטון לשימוש בפרזנטציה מאוד חשובה בתחרות של חברות סלולאר, בכדי להציג את החברה, ריכזנו שלוש שנים של חדשנות ב fring* לשתי דקות. תודה על היצרתיות.
לסיכום, תהליך המכירה מתחיל ברגע הראשון בו פוגש הלקוח את המוצר/חברה, שווה להתייעץ עם אנשי מקצוע שמגיעים עם היכרות והבנה של התחום ועם עין בוחנת מחוץ לחברה ולמצוא את הדרך הויזואלית המתאימה ביותר כדי למקסם את המפגש הזה ולמנף אותו לסגירת העסקה.
לאתרי החברות המשתתפות בכתבה, לחצו להלן:
*הכתבה נערכה בשיתוף עם סטודיו קלאצ' בית אנימציה ואינטראקטיב ומכילה תוכן שיווקי
לקלאצ' יו-טיוב
לאתר קלאצ'
לקלאצ' בלוג
ליצירת קשר עם סטודיו קלאצ'