נושא הארגונומיה, שהיה עד לא מזמן בשולי סדרי העדיפויות של אנשי הבטיחות, תופס כיום יותר ויותר את תשומת לבם של אנשי הבטיחות במקומות עבודה. יהושפט עם שלם, מנהל בטיחות בחברת 'קוקה קולה ישראל', אומר: "39% מסך התאונות המתרחשות בעבודה הן פגיעות על רקע ארגונומי, ולא רק בקרב העוסקים בעבודה פיזית".
עם שלם אמר את הדברים לקראת הכנס הארצי ה- 14 לבטיחות, לגיהות ולבריאות בעבודה, בו הוא גם ירצה. הכנס, שייערך על ידי המוסד לבטיחות ולגיהות, יתקיים ביום ג', 11 במאי 2010, במרכז הירידים והקונגרסים בתל-אביב. הכנס מאורגן על ידי חברת ארטרא וניתן להירשם אליו דרך אתר הכנס: www.ortra.com/ocsafety
עם שלם מוסיף כי המציאות שבה כמות תאונות העבודה על רקע ארגונומי היא משמעותית מספרית ויוצרת הכבדה כלכלית על הארגון, מחייבת את הממונה לשנס מותניים ולטפל באופן יסודי ומקיף במפגעים ובסיכונים הארגונומיים, באותה עוצמה בה מטופלים העניינים השוטפים. בעיות שונות כגון מודעות נמוכה לנושא, מאגרי מידע לא זמינים, חוסר היכרות מספקת עם כלי הערכה ארגונומים להערכת סיכונים, או אי זמינות בגלל ריבוי מפגעים וסיכונים בטיחותיים, מקשים על הממונה לטפל בתחום זה באופן יעיל. הפגיעות הארגונומיות מתבטאות בהפסדים כלכלים ישירים ועקיפים למעביד הנובעים בין היתר מהיעדרויות, החלפת עובדים, הוצאות רפואיות, חקירת התאונות, הכשרת עובדים חדשים, ועוד.
בעיה נוספת העומדת בפני הממונה היא היכולת להעריך את הנזק הכלכלי הישיר והעקיף הנגרם מפגיעות אלו בקרב עובדים שנפגעו, ועל אחת כמה וכמה כאשר מדובר בעובד הסובל מבעיה במערכת שריר-שלד, אבל לא נעדר מהעבודה, שכן אז הקושי להעריך את ההפסדים גדול אף יותר.
עם שלם מציין כי בחברת 'קוקה קולה ישראל' מתבצעים מזה זמן רב פעולות יצירתיות להתמודד אם בעיות אלו בצורת צוותי עבודה בחתך מפעלי, בשילוב יועצים חיצוניים, המעורבים בכל שלבי תכנון, פיתוח ויישום של מערכות ותהליכים הדורשים התערבות ארגונומית. כמו כן, הושקה ב'קוקה קולה ישראל' מערכת מידע והדרכה פנים מפעלית הפתוחה לכל דורש, סקרים ארגונומים מבוצעים באופן שוטף ומיושמות תוכניות ייחודיות לחברה כמו טיפולי פיזיותרפיה קבועים שניתנים לכל עובדי החברה העוסקים בעבודות שינוע וטלטול משאות.