החלו צילומי סדרת הדרמה האתיופית הראשונה "כשהלב מלא"

ביום ראשון ה- 4/7/10 החלו צילומי סדרת הדרמה "כשהלב מלא". הסדרה עוסקת בחיי משפחה ישראלית ותיקה ממוצא אתיופי, המתמודדת עם הצלחות וקשיים בחברה הישראלית.



הערוץ האתיופי ישראלי הוקם לפני כ 3 שנים , מתוך הבנה עמוקה לצרכים המיוחדים של הקהילה האתיופית בישראל ,שרובם אינם דוברי השפה העברית ועד כה לא קיבלו מענה וביטוי הולם לצרכיהם המיוחדים בערוצים הקיימים, שרובם אינם דוברי השפה העברית ערוץ ietv משדר בכבלים ולווין וכיום מחוברים אליו כ-16,000 בתי אב בקהילה האתיופית.



הסדרה החדשה עוסקת במשפחה בת חמישה ילדים – האחד עיתונאי מצליח, השני פעיל חברתי, השלישית בת שנשרה מבית הספר ושני ילדים קטנים. הסדרה מתמודדת באומץ ובישירות עם קשיי העדה האתיופית בישראל – דור ההורים המתקשה להתמודד עם הפער הבינדורי שקיים בינו לבין ילדיו.



"כשהלב מלא" היא סדרת הדרמה הראשונה המופקת בנושא הקהילה האתיופית. את הסדרה מפיק פסיל לגסה מביים אמנון רובינשטיין ("קפה פריז", "הינשוף", "נדיה") . הסדרה מופקת בשיתוף משרד הבריאות ולפ"מ .



בין שחקני הסדרה ניתן למצוא שחקנים ממוצא אתיופי– טטנה קבדה אספה, אייצ'ו בייה, תהילה ישעיהו אדגה ואחרים. השפות המדוברות בסדרה הן עברית ואמהרית.



בשלב זה, הסדרה תשודר בערוץ האתיופי IETV, המונה כ-16,000 מנויים שהם כ-100,000 איש מקרב הקהילה. בהמשך תשודר הסדרה גם לקהל הישראלי הרחב.

אולי יעניין אותך

Disney100
alon-loria(6)
pexels-pixabay-48148(3)
podcast10
dismey1
gadi1

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח