חברת B-well מביאה לארגונים בישראל את תפיסת ה- Wellness לשמירה על איכות חיים גבוהה. Wellness הוא מושג המוכר היטב בארגונים בארה"ב ומתייחס לשמירה רציפה על בריאות הגוף והנפש של העובדים, במטרה לשפר את האווירה בחברה, להגביר את התפוקה, וליצור חסכון בעלויות הנובעות מבריאות לקויה של עובדים. תפיסת ה- Wellness שמובילה B-well שמה דגש על יצירת שינוי קבוע באורח החיים הבריא אשר יחזיק לאורך זמן. עוצמתה של הגישה, הפופולאריות שהיא תופסת ואחוזי ההצלחה הגבוהים שהיא משיגה לשינוי אורח החיים, מתבססת על שלוש אבני היסוד שהיא משלבת: כושר, תזונה וחשיבה חיובית. יסודות אלה מחזקים אחד את השני ומאפשרים להתמיד בשינוי אפקטיבי לאורח חיים ולבריאותיות.
תוכניות Wellness תורמות גם לנאמנות העובדים לחברה ולגיבוש, אך גם באופן ישיר לאפקטיביות העבודה ולחסכון. עשרות מחקרים שבחנו את ההשפעה של תוכניות Wellness בארגונים מצאו כי ההחזר על ההשקעה הוא לפחות של 2 דולר על כל דולר המושקע בתוכנית, ויכול לנוע גם עד 5 דולר. המחקר המקיף ביותר בתחום נעשה ע"י מוטורולה והקיף כ- 52,000 עובדים. מהמחקר עלה כי מספיק שיפור חיובי של 2% בגורמי סיכון כדי להצדיק תוכנית Wellness שעלותה כ- 200$ לעובד. במחקר שהקיף 25,000 עובדי סיטיבנק בעולם עלה כי ההחזר על ההשקעה עמד על 4$.
האפקטיביות של תוכניות ה- Wellness והעובדה שהן מחזירות את עצמן הביאה לכך ששני שליש מהמעסיקים בארה"ב מיישמים אותם (לפי מחקר עדני של PricewaterhouseCoopers(.
כעת מביא לישראל את תפיסת ה- ,Wellness ניר פרימו, אשר החל את דרכו כמדריך כושר, ובמהלך שנים בהם הדריך אלפי מתאמנים וקבוצות חיפש דרכים לשפר את אפקטיביות האימונים ואת היכולת להשפיע על איכות החיים הכללית. בסיוע פרופסור רון גוטצל, אחד החוקרים המובילים בתחום למד וחקר את תפיסת ה- Wellness, המשלבת את שיפור הכושר עם נושאי תזונה, וחשיבה חיובית.
פרימו: "ככל שליוויתי מתאמנים בתחום הכושר גיליתי שעבודה על כושר לבדה אינה מספיקה כדי לשמור על איכות חיים לאורך זמן, וכי למתאמנים חסרים כלים כדי להתמודד עם אורח החיים הדינמי. עובדים בארגונים תחרותיים מתמודדים עם חסמים כגון חוסר זמן, מוטיבציה נמוכה, דרישה לשלב בין עבודה ומשפחה, ובתוך כל זה ישנו הצורך הבסיסי לשמור על בריאות טובה. התחלתי לחקור ולאסוף כלים מעולמות מקבילים מתחום התזונה והחשיבה החיובית, וגיליתי כי השילוב ביניהם מביא לתוצאות טובות בהרבה. גם מבחינת היכולת להתמיד וגם מבחינת האפקטיביות בהרגשה הכללית של המתאמנים".
התוכניות שמציעה לארגונים חברת B-well ליצירת שינוי חיובי באיכות החיים, מתבססות על הנחלת ידע רחב ונכון בנושאים השונים, וליווי אישי ע"י צוות החברה אשר כולל מאמני כושר, נטורופתים, מאמני כושר, ארגונומים, מאמנים אישיים. התוכניות יכולות לכלול יום מרוכז בו נוגעים בדרכים לשינוי אורח החיים, ועד לחודש בריאות בו מלווה צוות החברה כל אחד מהעובדים באופן אישי על פי תוכנית המתאימה לאורח החיים של אותו עובד. כל צוות החברה כולל אך ורק מומחים המוכרים בתחומם ובעלי יכולות מוכחות להניע קדימה ולחולל שינוי בקרב המתאמנים".
"המודעות של הציבור לצורך באורח חיים בריא הפך את תכוניות הבריאות למצרך מבוקש ע"י העובדים, ואנו נתקלים בפתיחות גדולה וצמא לידע מצדם", אומר פרימו. "המטרה שלנו היא פשוטה. לשפר את איכות החיים, ולהביא את המשתתפים להרגיש טוב יותר בכל דבר שהם עושים, אם זה לקום בבוקר, בזמן העבודה, או בזמן הפנאי עם המשפחה. אין מתכון אחיד להשיג זאת, והדרך לשם היא למצוא את הנקודות בהם כל אדם יכול לעשות את השינויים בצורה שתשלב באורח החיים שלו בצורה הטובה ביותר".
נתונים נוספים לגבי תוכניות Wellness:
· PPG industries חברה בינלאומית הזמינה מחקר חיצוני שבדק יותר מ 2,000 עובדים שמצא כי :
o לעובד הסובל הבעיות גב קיימת ירידה של כ 10% מהתפוקה.
o לעובד הסובל ממיגרנות קיימת ירידה של כ 12% מהתפוקה.
o לעובד שלא עוסק בפעילות ספורטיבית (לפחות פעם בשבוע באופן קבוע) , קיימת ירידה של כ 7% מהתפוקה.
o לעובד עם תזונה לקויה , קיימת ירידה של כ 14% מהתפוקה.
o לעובד המעשן , קיימת ירידה של כ 10% בתפוקה.
o לעובד עם עודף משקל , קיימת ירידה של כ 7% בתפוקה.
· ארגון העובדים הבין לאומי קבע כי ארגונים ברחבי העולם מפסידים עד 20% בתפוקה , כתוצאה מתזונה לקוי (עודפים או חסרים תזונתיים).