BDI: גידול של כ-12% בהכנסות חברות כרטיסי האשראי במחצית הראשונה של 2007


ממחקר מיוחד של קבוצת Bdi-Coface שפורסם הבוקר על ענף כרטיסי האשראי, עולים נתונים מרתקים אודות שוק האשראי הישראלי הגואה. מהנתון המרכזי בסקר עולה כי חל גידול של כ-12% בהכנסות חברות כרטיסי האשראי במחצית שנת 2007 לעומת התקופה המקבילה אשתקד. עוד עולה כי מספר כרטיסי האשראי הפעילים (כרטיסי אשראי שנעשתה בהם לפחות פעולה אחת ברבעון) עומד כיום על כ-4.9 מיליון, גידול של כ-14% לעומת השנה שעברה.



כ-54% מכרטיסי האשראי הם מסוג "מקומי" (שתחולתו רק בארץ), כ-22% הם "זהב" וכ-24% הם השאר (מסוג "בינלאומי", "עסקי" ו-"פלטינה"). כרטיסי האשראי הפעילים מהווים כ-83% מכלל כרטיסי האשראי התקפים בישראל, כאשר שאר כרטיסי האשראי בישראל הינם כרטיסי אשראי לא פעילים.



על פי כלכלני Bdi-Coface, כ-21% מהרכישות באמצעות כרטיסי אשראי הן עבור מזון ומשקאות, כ-19% הן עבור שירותים (דוגמת תשלומי מדינה ורשויות מקומיות, תיירות, פנאי ובילוי). כ-18% מסך הרכישות בכרטיסי אשראי הינם תשלומים עבור מוצרי תעשיה דוגמת תחומי ההלבשה וההנעלה, מוצרי החשמל והאלקטרוניקה והריהוט. כ-42% הנן עבור רכישת מוצרים ושירותים כגון: אנרגיה (דלק, חשמל וגז), שירותי רפואה, תקשורת, ספרים וכדומה.



הכנסות חברות כרטיסי האשראי


הכנסות חברות כרטיסי האשראי עמדו במחצית הראשונה של 2007 על כ-1.4 מיליארד שקל, עליה של כ-12% בהשוואה למחצית שנת 2006. על-פי נתוני המחקר עולה כי תשלובת "ישראכרט", אשר הובילה את דירוג Bdi-Coface בענף בשנת 2006, הינה בעלת נתח שוק של כ-46% מסך ההכנסות. חברת כ.א.ל בעלת נתח השוק השני בגודלו, העומד על כ-32% ולאומי-קארד ניצבת במקום השלישי עם נתח שוק של כ-22%.



המימון החוץ בנקאי תופס תאוצה


כלכלני Bdi-Coface מוסיפים כי בשנים האחרונות ניכרת עליה בשימוש שירות המימון החוץ בנקאי, המוצע על ידי חברות כרטיסי האשראי הכולל: הלוואות, פריסת החיוב החודשי לתשלומים, חיוב קבוע ועוד. במחצית הראשונה של 2007 רשמו חברות כרטיסי האשראי עליה של כ-21% ברווחים מפעילויות מימון לעומת התקופה המקבילה אשתקד.


הוראות איסור החריגה ממסגרת האשראי שנכנסו לתוקפן ביולי 2007 מאפשרות לצרכנים רבים שהורגלו לחרוג ממסגרת האשראי שלהם, למצוא פתרונות אשראי אלטרנטיביים דוגמת אלו המוצעים על ידי חברות כרטיסי האשראי.



כ-48% מהרכישות הן עד 100 שקלים


כלכלני החברה מצאו כי קרוב למחצית מהרכישות באמצעות כרטיסי אשראי הן עד סכום של 100 ש"ח (כ-48%). כ-23% מהרכישות הן בסכומים של 100-200 ₪ וכ-21% בסכומים שבין 200 עד 500 שקלים.



הסכמי הסליקה הצולבת בין חברות כרטיסי האשראי


במהלך 2007 החלו שלוש חברות כרטיסי האשראי לסלוק את כרטיסי הוויזה והמסטרקארד אחת של השנייה (ישראכרט היא עדיין הסולקת הבלעדית של הכרטיסים המונפקים תחת המותג ישראכרט). ב-Bdi-Coface מעריכים כי בעקבות כניסתו לתוקף של ההסכם החדש בין כל חברות כרטיסי האשראי, צפויה הוזלת עמלת הסליקה הצולבת ובעקבותיה הוזלת העמלה הנגבית מבתי העסק. ההסכם בין חברות כרטיסי האשראי יפחית את עמלת הסליקה הצולבת מכ-1.25% בשנת 2006 עד לכ-0.875% בשנת 2012. הסכמי הצליבה הסולקת צפויים להגביר את התחרות של חברות כרטיסי האשראי מול בתי עסק והפחתת עמלת הסליקה צפויה לגרום לירידת מחירים.


מדד הסיכון של חברות כרטיסי האשראי


על פי מדד הסיכון של חברת Bdi-Coface, רמת הסיכון של חברות כרטיסי האשראי (2.67) פחותה באופן משמעותי בהשוואה למדד הסיכון העסקי בכלל המשק (5.84).

אולי יעניין אותך

 וקס צילום עדו לביא (Large)
 צוואר הרחם - האגודה למלחמה בסרטן
 חיים בריא מפחית משמעותית את הסיכון לסרטן - תמונה אילוסטרציה - האגודה למלחמה בסרטן-022
cpgr-sm-key-visual-1920x1080

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח