CIA: החברות במשק יוציאו השנה כ – 800 מליון ₪ על אירועים וכנסים

היציאה מהמיתון וההתאוששות בענף ההיי-טק הביאו לפריחה מחודשת גם בתחום הפקת האירועים לחברות. מסקירה שערכה CIA מקבוצת גאון שוקי הון עולה כי בשנה הקרובה יוציאו החברות במשק כ – 800 מליון ₪ על הפקת אירועים, כנסים ופעילות של קידום מכירות. מדובר בגידול של כ-20%, לעומת השנה הקודמת. על פי ההערכות, במהלך 2006 יפיקו חברות הפקת האירועים כ – 500 אירועים עבור החברות השונות במשק. העלות הממוצעת לאירוע נעה בין כ – 50,000 ₪ ועד למאות אלפי שקלים.



ענף הפקות האירועים הולך ומתפתח בשנים האחרונות. הסיבות לכך רבות ומגוונות: הצורך לצאת מהשגרה, הצורך לקיים אירועים מעת לעת, קידום מכירות של מוצר חדש, רענון מוצרים, מחווה ללקוחות, מחווה לעובדים ועוד. הדבר גרר הקמה של חברות רבים בתחום הפקות האירועים והתחרות קשה מאוד. כמו כן, כל השחקנים חותרים להיות יחודיים ממתחריהם, תוך כדי ניסיון למצוא אירועים וגימיקים ייחודים. ב CIA מציינים כי בין ההפקות הגדולות שנערכו בחודשים האחרונים היו אירועי הבחירות של ערוץ 10 בכיכר רבין והאירוע של מיקרוסופט באילת, בו השתתפו כ – 3,000 אנשי היי-טק.



על פי הסקירה שערכה החברה המתמחה במוסר תשלומים צרכני ועסקי עולה כי בענף הפקות האירועים פועלות כ-800 חברות המציעות שרותים הכוללים: אספקת תכנים, עיצוב וארגון המקום בו יתקיים האירוע, אספקת ציוד לאירוע ועוד. להערכת כלכלני CIA שיעור הרווחיות בענף נמוך ונאמד בכ-10% עד 20%, הסיבה לכך נעוצה בעובדה שאירועים רבים מצריכים ארגון רב והפעלה של מספר עובדים במשך שעות רבות. כמו כן, חברות הפקה רבות משמשות למעשה כמתווכות בין הלקוח לספקי הבידור והתוכן השונים, לכן העמלה הינה נמוכה יחסית.



מהסקירה עולה כי החברות הנוהגות להזמין אירועים באות בעיקר מתחום הסלולר, בנקים, חברות רכב וחברות היי-טק. חברות אלו מזמינות לעיתיים מספר אירועים בשנה: אירוע לעובדים, אירוע ללקוחות, אירוע להשקה של מוצר, ואירועים לקראת החגים השונים. בממוצע, כל חברה מבקשת לקבל הצעות מחיר וקונספט של לפחות 3-4 חברות אירועים.



ב – CIA אומרים כי מעבר לתרומת האירועים לשמירה על לקוחות ועל גיוס לקוחות חדשים, האירועים משמשים ל"עשיית רושם" על הלקוחות ועל המתחרים. חברה גדולה תרצה לשמר את לקוחותיה, לעשות עליהם רושם וכן לצ'פר את עובדיה ולכן תשקיע מאות אלפי שקלים באירוע שיכלול גם קייטרינג, גם מופע ועוד גימיקים שונים. חברה גדולה לא תסתפק באירוע אחד בשנה, אלא תיזום לפחות 3 אירועים: אחד ללקוחות ושניים לפחות לעובדים. בדרך כלל לעובדים מארגנים יום כיף אחד בשנה ואירוע חוויתי אחד בשנה שמתקיים בערב לרגל חג או כל אירוע אחר.



כלכלני CIA מעריכים כי רמת הסיכון בענף הפקות האירועים עומדת על ציון 6.5. שמשמעותו ציון קל עד בינוני להתקשרות עם ספקים בתחום הסיבות העיקרית לכך הן: שהתחום רווי בשחקנים רבים כאשר בפועל מאחר ומרבית החברות בארץ הינן קטנות ובינוניות, הן מסתפקות באירוע צנוע אחד בשנה, כאשר לרוב הן מפיקות אותו בכוחות עצמן, באופן ישיר מול הספקים, ללא צורך בחברת הפקה מתווכת.


יחד עם זאת התחזית אופטימית מאחר והמשק יצא מהמיתון וכן משום שקיימת הישענות על אירועים מושקעים של חברות גדולות במשק הישראלי, שמקיימות כ-3-4 אירועים בשנה בסדר גודל של כ-300 אלף שקל כל אירוע.

אולי יעניין אותך

 וקס צילום עדו לביא (Large)
 צוואר הרחם - האגודה למלחמה בסרטן
 חיים בריא מפחית משמעותית את הסיכון לסרטן - תמונה אילוסטרציה - האגודה למלחמה בסרטן-022
cpgr-sm-key-visual-1920x1080

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח