CIA: הישראלים יוציאו השנה כ- 200 מיליון ש"ח על פירות יבשים לקראת ט"ו בשבט

הישראלים יוציאו השנה כ- 200 מיליון ש"ח על פירות יבשים לקראת ט"ו בשבט. כך עלה מסקירה שערכה CIA – קרדיט אינפורמיישן אסוסייאשן מקבוצת גאון שוקי הון. מדובר בכ – 30% מהיקף המכירות השנתי של פירות יבשים, הנאמד בכ – 600 מליון ש"ח בשנה. לדברי כלכלני CIA מדובר בשינוי התנהגות צרכנית היות ובשנים שעברו כ – 80% ממכירות הפירות היבשים נעשו לקראת ט"ו בשבט. ב – CIA תולים את השינוי במגמת הבריאות השולטת בכל תחומי החיים והמזון בפרט ועל אף ריבוי הקלוריות, פירות יבשים נחשבים לממתק בריא יחסית. הסיבה השניה נעוצה במגוון העצום של הפירות היבשים הארוזים המושכים את עיני הציבור במשך כל השנה.



את הסקירה המלאה וסקירות נוספות ניתן לרכוש באתר Allmarketing


https://www.allmarketing.co.il/Index.asp?CategoryID=218



ב-CIA המתמחה במוסר תשלומים צרכני ועסקי אומרים כי לקראת ט"ו בשבט כל אחת מרשתות המזון הגדולות – שופרסל וקואופ – תמכור כ – 500 טונות של פירות יבשים: 116 טונות של תמרים, 93 טונות תאנים, 69 טונות שזיפים, 69 טונות צימוקים, 55 טונות משמשים, 35 טונות אננס ופאפיה, 50 טון אגוזי מלך ו-20 טון שקדים. היקף המכירות של כל אחת מהרשתות צפוי לעמוד על כ – 15 מליון ש"ח.



באופן כללי הישראלים מעדיפים לרכוש פירות יבשים בתפזורת ולא באריזות, בעיקר בגלל המחירים הנמוכים יותר לתפזורת והיכולת לבחור את הכמות הרצויה. בט"ו בשבט ישנה מגמה לנסות יותר מוצרי פירות יבשים לא קונבציונלים כמו מנגו, תותים ועוד פירות מיובשים, שביתר השנה המכירות שלהן זניחות.



עוד עולה מהסקירה כי כ-75%% מהציבור רוכשים פירות יבשים לקראת החג, וכ – 55% רוכשים פיצוחים למיניהם. סכום הקניה הממוצע של פירות יבשים לקראת החג ינוע בין 50-80 ₪ לקניה.



מרבית הפירות "שנשתבחה בהם ארץ ישראל" הם מיובאים. היבוא העיקרי הוא מטורקיה ממנה מגיעים המשמשים והתאנים. הצימוקים והשזיפים מגיעים בעיקר מקליפורניה. התמרים, התפוז הסיני והדובדבן, הם בעיקרם תוצרת הארץ.



כלכלני CIA טוענים כי שוק יבואני הפירות היבשים רווי ומלא בשחקנים קטנים. הרווחיות בתחום היא קטנה יחסית ונאמדת בכ-20%. הרווח של היבואנים נשחק באופן מתמיד היות ומדי שנה חלה עליה במחירי הפירות המיובאים, והיבואנים נאלצים לספוג חלק מעליות אלה.




מסקירת CIA עולה כי גם שוק הפיצוחים לא יקופח במהלך ט"ו בשבט וכ-55% מהציבור יקנו פיצוחים לחג. שוק זה נאמד בכ-800 מיליון ש"ח בשנה ומדורג שני בעולם אחרי שוק ה"מפצחים" הספרדי. כ- 80% מהישראלים נוהגים לרכוש פיצוחים באופן קבוע וכ – 45% קונים פיצוחים אחת לשבוע, בדרך כלל לקראת שבת. הפיצוחים הפופולאריים ביותר הם הגרעינים השחורים – כ-45% מקוני הפיצוחים קונים גרעינים אלו. כ-30% קונים פיסטוק חלבי ואחוז זהה קונה שקדים. בהמשך פופולריים גרעיני האבטיח, הבוטנים ואגוזי הקשיו. שווי קניה ממוצעת של פיצוחים נאמד בכ- 40 ש"ח.

אולי יעניין אותך

מחזור
14008Pic29

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח