CNN Worldwide הכריזה היום על השקת גרסת בטא של iReport.com אתר שהוא למעשה קהילת תוכן גולשים שאינה מצונזרת, מסוננת ואינה עוברת עריכה כלשהי. ההשקה של הגרסה הסופית מתוכננת לחודש מרץ הקרוב, אז יספק האתר פורום פתוח לדיונים ומגוון כלים ואפליקציות להעלאת תוכן ושיתוף קבצים עם גולשים אחרים.
גרסת הבטא של iReport.com , אשר זמינה נכון לעכשיו ב: https://beta.ireport.com, היא המשכה הטבעי של היוזמה המוצלחת של CNN אשר הושקה לפני שנה וחצי כשירות באתר CNN.com ועד כה הועלו אליה כ-100,000 קטעי וידאו, תמונות וטקסטים של דיווחי חדשות מהעולם. דיווחים רבים שנקלטו בשירות iReport כמו הצילום בדור השלישי מהטבח בוירג'יניה טק, התמוטטות הגשר במיניאפוליס, מינסוטה ועדויות לאסונות טבע והפגנות מחאה ברחבי העולם הוסיפו מימד נוסף לדיווחים של רשת CNN וגם ל-Headline News, News to Me ב- CNN US תכנית הטלויזיה הראשונה בשידורי הכבלים אי פעם שהתבססה על תוכן משתמשים.
אחרי תהליך בדיקה מקיף, רק 10% מהדיווחים שהתקבלו עד כה בשירות iReport הופיעו בשידורי הרשת או באתר CNN.com; באתר iReport.com כל התוכן שיועלה יופיע ויהיה זמין מייד עבור הגולשים לצפייה. גולשים אשר יעלו תוכן לאתר יוכלו לזכות בהכרה נוספת במידה והתוכן שיעלו יעבור את הסינון והבדיקה ויכלל גם בשידורי הרשת או באתר CNN.com.
"אנחנו ב-CNN נרגשים מאד להשיק את הקהילה הגלובאלית החדשה הזו, במה מרכזית לכל iReport ולכל iReporter, אמרה סוזאן גראנט, סגנית נשיא בכירה ב-CNN שאחראית על תחום הניו מדיה ו-CNN Services. "אנחנו גאים לספק פלטפורמה שבה יופיעו כל הדיווחים שיועלו ע"י גולשים ויהיו זמינים עבור כל מי שירצה לצפות בהם".
כל גולש שייכנס לאתר יכול לצפות בתוכן מבלי להירשם. לחילופין, יכול המשתמש ליצור דף פרופיל אישי, להעלות תוכן וידאו, אודיו, תמונות וטקסט ולתקשר עם משתמשים אחרים בעלי עניין באותם תחומים, בדומה לרשתות חברתיות שכבר קיימות היום באינטרנט. האתר מספק למשתמשים סט של כלים שקיימים כבר ברשתות חברתיות כגון פייסבוק. משתמשים רשומים באתר יכולים להפוך ל"כוכבים" (Superstar iReporters), מדי שבוע ידורגו 20% העליונים שיימדדו ע"פ מידת התרומה (כמות התוכן שעולה), הפופולאריות, הרייטינג וסה"כ הפעילות באתר.
בדומה לאתרי תוכן גולשים אחרים, גם ל-iReport.com כללים וקווים מנחים למשתמשים, ולא יבוצעו כל פעולות צנזורה או סינון בחומר שיועלה לאתר. כל עוד החומר שמועלה לאתר עומד בקריטריונים המפורטים בהנחיות למשתמשים, התוכן יופיע בשלמותו. בנוסף, למשתמשים יכולה להיות השפעה על התוכן שכבר מופיע באתר באמצעות פעולת "סימון" (Flag). פריט שסומן כבעייתי מסיבה כלשהי ייבדק ע"י צד שלישי בלתי תלוי.