D&B: גידול במספר העסקים בישראל הנמצאים בסכנת סגירה במהלך מרץ 2010

נתוני דן אנד ברדסטריט לחודש מרץ 2010 מצביעים על מגמת גידול במספר העסקים בארץ הנמצאים בפני סכנת סגירה. כך למשל, ענף רשתות המזון מוסיף להיות הענף בעל מוסר התשלומים הגרוע ביותר55.56% מהעיסקאות בענף שולמו בפיגור (לעומת 54.5% בחודש פברואר), כאשר גם ענף ייצור מוצרי המזון רשם הרעה משמעותית עד לשיעור של 11.17% (לעומת 6.85% בחודש שעבר).



ענף בתי המלון וההארחה אשר הינו בעל מוסר תשלומים רע, רשם במרץ דווקא שיפור – 34.78% (לעומת 42.39% בחודש שעבר), אך המצב איננו כך בענפים אחרים: למרות סימני ההתאוששות בשוק הנדל"ן המקומי, רשם ענף הקבלנות והבנייה גידול בפיגור בתשלומים- 16.99% (לעומת 16.35% בחודש שעבר). ענף נוסף שרשם החודש גידול בפיגור בתשלומים הוא ענף הטקסטיל וההלבשה – 12.50% (לעומת 11.76% בחודש שעבר). גם בענף השירותים העסקיים נרשמה הרעה – 17.33% (לעומת כ-16.10% בחודש שעבר).


יחד עם זאת מציינים כלכלכני דן אנד ברדסטריט כי, שיעור העסקאות המתבצעות תוך כדי פיגור בתשלומים בכלל המשק עומד נכון למרץ 2010 על כ-22.50% לעומת 25.55% בחודש שקדם לו.



ביחס לנתוני סיכון ענפי (שיעור העסקים הנמצאים בסכנת סגירה מיידית), ענף המסעדות והפאבים ממשיך להיות המסוכן ביותר עם 28.42% (לעומת 28.26% בחודש שעבר). אחריו ברשימה – ענף חנויות המזון (חנויות מכולת, ירקות, דגים) עם עלייה ל-27.25% באחוז הסיכון לעומת 26.82% בחודש




פברואר. ענף הליסינג לא רשם החודש כל שינוי באחוז הסיכון שעמד כמו גם בחודש שעבר על 18.17%.


גם בענף הביגוד חלה עליה בסיכון הענפי – 17.73% (לעומת 17.45% בחודש שקדם לו). הסיכון בענף הקבלנות כמעט ולא השתנה ועומד על 14.95% לעומת 14.99% בחודש שקדם לו.


כלכלני דן אנד ברדסטריט מציינים כי, "ענפים הנמצאים בסיכון גבוה הינם ענפים בהם שיעור החברות אשר עלולות להיקלע לכשלים עסקיים, החל מפיגור מהותי בתשלומים ועד לכדי חדלות פרעון הוא הגבוה ביותר".


בין הענפים בעלי הסיכון הנמוך ביותר ניתן למצוא את ענף הפיננסיים, הביטוח והניהול – 8.80% (לעומת 8.83% בחודש שקדם לו). ענף התקשורת, (הנחשב אף הוא בעל סיכון נמוך) רשם דווקא עלייה בסיכון – 7.87% לעומת 7.66% בחודש שעבר. בדומה לו רשם גם ענף הציוד האלקטרוני עלייה באחוז הסיכון – 5.29% (לעומת כ- 5.18% בחודש שעבר).


רמת הסיכון הממוצעת בכלל המשק נכון לחודש מרץ 2010 עומדת על 13.16% (סה"כ העסקים במשק הנמצאים בסיכון גבוה) לעומת 13.09% בחודש פברואר 2010.

אולי יעניין אותך

ניוזלטר
מסע לקוח
מודל עסקי
אסטרטגיה שיווקית
 סיוון - מנכלית ובעלים משרד ליעוץ שיווקי__צלמת - מירי ביטון
 עדכני 2022 צילום אסיה רביבו

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח