בשתי העונות הקודמות יצא השף ברק יחזקאלי למסע בעקבות ההצלחה של השפים הישראלים והמטבח הישראלי בעולם. לקראת העונה החדשה, שתשודר החל מיום שלישי, 8 בספטמבר בשעה 21:15 ב-כאן 11, החליט לשוב ארצה כדי לנסות ולהבין מהן אבני היסוד שעליהן נבנה המטבח המקומי העכשווי, המטבח שהיה לשגריר הכי מוצלח שלנו בעולם, ולגלות מי האנשים שמנסחים ויוצרים מטבח מקומי עכשווי.
ההחלטה על "עלייה" נבעה מהצורך להמשיך ולחקור את הפלא הצעיר הזה – המטבח המקומי. אבל בשיא הצילומים לעונה החדשה פרצה מגפת הקורונה, ובעקבותיה באו הסגר והגל השני שאחריו. פעולת התיעוד של השפים נהייתה חשובה במיוחד.
עולם המסעדנות הישראלי, שהפך לשם דבר בעולם, ספג מכה קשה בעקבות הקורונה. המסעדות נאלצו לסגור את שעריהן בתקופת הסגר. כיום, ההתמודדות עם המגבלות קשה מאוד, והפועלים בענף נאלצים "להמציא עצמם מחדש". יש בעלי מסעדות שהודיעו כי עקב המגבלות והמצב הנתון, ייאלצו להשאיר את מסעדות שלהם סגורות לצמיתות.
״אנחנו על המפית״ בעונתה הנוכחית מתעדת את ענף המסעדנות מבעד לעיניהם של שפים ושפיות ישראלים, שנלחמים בימים אלו על קיומם.המסמך האנושי המיוחד הזה מלווה את השפים בתקופה שקדמה לקורונה, במהלך הסגר ובתקופת היציאה ממנו.
בכל אחד מפרקי הסדרה פוגש ברק שף מקומי, שלא רק מבשל אוכל טעים אלא גם משקיע ממרצו ומזמנו לחקור ולנסח את גרסתו למטבח מקומי עכשווי. השפים והשפיות הכניסו את ברק אל המטבח שלהם ואל ביתם הפרטי, ומתוך כך, גם פתחו את סגור ליבם וסיפרו לו על המשברים ועל ההצלחות שחוו בדרך הפתלתלה שעברו.
בעונה הזאת ישתתפו השפים רמה בן-צבי ("המטבח של רמה"), עזרא קדם ("סטודיו ארקדיה") ולונא זרייק ("לונא ביסטרו"), שצולמו לפני הקורונה; אסף דוקטור ("אייבי", "דוק", "האחים"), שצולם במהלך הסגר; ותומר טל ("ג׳ורג׳ וג׳ון"), עלאא מוסא ("לוקס") והדיי עפאים ("משק עפאים") שצולמו לאחר הסרת הסגר ובימי המגבלות על המסעדות.
חברת ההפקה: מעגלות
היוצרים: ברק יחזקאלי, עופר עין-גל ורוני מנור
העורך והבימאי: עופר עין גל
המפיקה הראשית: רוני מנור