"אתרי האינטרנט של הזכייניות הפכו להיות 'המים הגנובים' לעקיפת הרגולטור"

"אתרי האינטרנט של הזכנייות בטלוויזיה הפכו היום להיות ה'מים הגנובים' שלהן באמצעותו הן מצליחות לעקוף את הרגולטור ולשדר פעמים רבות תכנים שלא תמיד עומדים בקנה מידה עם התקנות הנדרשות," כך אמרה נורית דאבוש, יו"ר מועצת הרשות השנייה לרדיו ולטלוויזיה בכנס שנערך אתמול (ב') על-ידי עמותת אשנ"ב בשיתוף עם המכון הטכנולוגי חולון – H.I.T בנושא ריאליטי ואינטרנט.



"הזכייניות בעצם אומרות לצופים 'בואו לקבל מידע נוסף שלא תוכלו לראות בטלוויזיה ולראות מה קורה באמת'. הדוגמא הבולטת ביותר היא סיפור מעלליו המינייים של בובליל אשר הועברו בערוץ ששידר במשך 24 שעות את הנעשה בבית "האח הגדול" ללא צנזורה או הגבלה. המפיק או הזכיין מודע שיש גוף רגולטורי אך יכול להתגבר עליו טכנולוגית. הוא יוצר למעשה הזדמנות כלכלית עבורו ואמצעי להגדיל את מספר הכניסות והחשיפה לאתר וזו סוגיה משמעותית שאנו בהחלט חייבים לתת על כך את הדעת ולהתייחס לנושא."



לדבריה, פרשת דודו טופז הייתה "סוף העולם שמאלה של החברה הישראלית. משהו קורה לנו ולא רק בטלוויזיה, שהיא מהווה רק בבואה של החברה. יש כאלה שחושבים שהטלוויזיה תרמה לאלימות ואני לא יכולה שלא להסכים לכך אך הפרשה של דודו טופז זה התרסקות של כל הערכים עליהם דיברנו לאורך שנים. עם זאת, בעיני, יהיה זה רדוד להתייחס לפרשה ולומר כי טופז ביצע את המעשים רק כי לא קיבל תוכנית טלוויזיה. קיימת אלימות ברבדים שונים כמו להיות בחדר מיון ולהכות את הרופא ולטלוויזיה יש תפקיד חשוב בשינוי האקלים הזה."



דאבוש התייחסה בהרחבה לתפקיד של הרגולטור בהקשר של תוכניות ריאליטי. "מחקר שערכנו בשיתוף עם פרופ' גבי וימן מאוניברסיטת חיפה מעלה כי הציבור הוא בעד ריאליטי אך יש לו הרבה ביקורת על הכניסה לפרטיות, המציצנות ועל כך שהוא יוצר תפיסה מינית מאוד מסוימת. לגבי השאלה האם צריך להיות פיקוח התשובה שעלתה היא כן פיקוח על התוכן ולא על היקף הריאליטי"



לסיכום, אמרה דאבוש כי גם להורים יש מחויבות בעיקר כאשר מדובר בשימוש של בני הנוער באינטרנט. "המחויבות ההורית חייבת לבוא לידי ביטוי בצורה חזקה הרבה יותר באינטרנט. הרגולטור לא יכול ולא מסוגל להחליף את ההורה והם חייבים לגלות אחריות בנושא השימוש באינטרנט של ילדיו."

בכנס "ריאליטי ואינטרנט" של עמותת אשנ"ב, שבו לקחו חלק מעל מאה איש, דיברו גם: מר ברוך הינוך, יו"ר עמותת אשנ"ב; פרופ' מיקי רונן, רמ"ח טכנולוגיות למערכות למידה, מכון טכנולוגי חולון; ד"ר אבשלום אדרת, יזם עמותת אשנ"ב; יואב פרידור, מנכ"ל חברת
Buzzila, המתמחה בניתוח וניטור של השיח הדיגיטלי המתקיים ברשת, שטען כי תוכניות הריאליטי יוצרות את הבאז הגדול ביותר ברשת – הרבה מעבר לאירועי האקטואליה ולא חשוב עד כמה הם תופסים מקום באג'נדה של התקשורת המסורתית; רונן שמיר, מנהל תוכן בחברת ניו מדיה בהרצאתו המרתקת בחן כיצד תוכניות הריאליטי באינטרנט באים לידי ביטוי באינטרנט בצורה קיצונית הרבה יותר על פי שמות תוכניות הריאליטי המככבות בטלוויזיה תוך הדגמת מקבילות קיצוניות ומעניינות באינטרנט הישראלי.; ד"ר חנן גזית, מהמכון הטכנולוגי חולון ומנכ"ל חברתMetaverSense , טען, בין היתר, כי בניגוד לדעה הרווחת, בעולמות וירטואליים תלת ממדיים יש יותר משתתפים בגילאי 35 ומעלה מאשר צעירים יותר ואחוז נשים משתווה לגברים.המשתתפים בעולמות וירטואליים פועלים באמצעות אוואטר, דמות תלת ממדית שעימה הם מבצעים את כל האינטראקציות בחייהם הוירטואליים: הולכים, מבלים, עורכים קניות ומתקשרים האחד עם השני; ד"ר טל פבל, מזרחן מאוניברסיטת תל-אביב, עסק בהרצאתו בפייסבוק, טוויטר ויו-טיוב ככלים שלינוע בחברה הערבית ובמיוחד הרחיב על השימוש בכלים אלה במסגרת האירועים הקשים באיראן בעקבות הבחירות; אלי אוזן, מנכ"ל THE BOX; עו"ד אורנה קופלביץ, מכון טכנולוגי חולון ועוד.

אולי יעניין אותך

Disney100
alon-loria(6)
pexels-pixabay-48148(3)
podcast10
dismey1
gadi1

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח