"39% מסך התאונות המתרחשות בעבודה הן פגיעות על רקע ארגונומי, ולא רק בקרב העוסקים בעבודה פיזית"

נושא הארגונומיה, שהיה עד לא מזמן בשולי סדרי העדיפויות של אנשי הבטיחות, תופס כיום יותר ויותר את תשומת לבם של אנשי הבטיחות במקומות עבודה. יהושפט עם שלם, מנהל בטיחות בחברת 'קוקה קולה ישראל', אומר: "39% מסך התאונות המתרחשות בעבודה הן פגיעות על רקע ארגונומי, ולא רק בקרב העוסקים בעבודה פיזית".



עם שלם אמר את הדברים לקראת הכנס הארצי ה- 14 לבטיחות, לגיהות ולבריאות בעבודה, בו הוא גם ירצה. הכנס, שייערך על ידי המוסד לבטיחות ולגיהות, יתקיים ביום ג', 11 במאי 2010, במרכז הירידים והקונגרסים בתל-אביב. הכנס מאורגן על ידי חברת ארטרא וניתן להירשם אליו דרך אתר הכנס: www.ortra.com/ocsafety



עם שלם מוסיף כי המציאות שבה כמות תאונות העבודה על רקע ארגונומי היא משמעותית מספרית ויוצרת הכבדה כלכלית על הארגון, מחייבת את הממונה לשנס מותניים ולטפל באופן יסודי ומקיף במפגעים ובסיכונים הארגונומיים, באותה עוצמה בה מטופלים העניינים השוטפים. בעיות שונות כגון מודעות נמוכה לנושא, מאגרי מידע לא זמינים, חוסר היכרות מספקת עם כלי הערכה ארגונומים להערכת סיכונים, או אי זמינות בגלל ריבוי מפגעים וסיכונים בטיחותיים, מקשים על הממונה לטפל בתחום זה באופן יעיל. הפגיעות הארגונומיות מתבטאות בהפסדים כלכלים ישירים ועקיפים למעביד הנובעים בין היתר מהיעדרויות, החלפת עובדים, הוצאות רפואיות, חקירת התאונות, הכשרת עובדים חדשים, ועוד.



בעיה נוספת העומדת בפני הממונה היא היכולת להעריך את הנזק הכלכלי הישיר והעקיף הנגרם מפגיעות אלו בקרב עובדים שנפגעו, ועל אחת כמה וכמה כאשר מדובר בעובד הסובל מבעיה במערכת שריר-שלד, אבל לא נעדר מהעבודה, שכן אז הקושי להעריך את ההפסדים גדול אף יותר.



עם שלם מציין כי בחברת 'קוקה קולה ישראל' מתבצעים מזה זמן רב פעולות יצירתיות להתמודד אם בעיות אלו בצורת צוותי עבודה בחתך מפעלי, בשילוב יועצים חיצוניים, המעורבים בכל שלבי תכנון, פיתוח ויישום של מערכות ותהליכים הדורשים התערבות ארגונומית. כמו כן, הושקה ב'קוקה קולה ישראל' מערכת מידע והדרכה פנים מפעלית הפתוחה לכל דורש, סקרים ארגונומים מבוצעים באופן שוטף ומיושמות תוכניות ייחודיות לחברה כמו טיפולי פיזיותרפיה קבועים שניתנים לכל עובדי החברה העוסקים בעבודות שינוע וטלטול משאות.

אולי יעניין אותך

table
 קסטיאל רזיאל
 רדושינסקי סמנכלית חטיבת לקוחות פרטיים פרטנר תומר לוי מנכל סיין נאו
-צילום גיל שטיר
 גורן, מנכל קבוצת SQLink עם ילדים של עובדי הקבוצה צילום באדיבות סקיולינק (1)
 רדושינסקי סמנכלית שירות ומכירות בפרטנר תומר לוי מייסד סיין נאו איתי דויטש עורך דין ושותף נשיץ ברנדס אמיר

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח