איגוד העובדים הסוציאליים פנה היום (יום ב') לנשיאת מועצת העיתונות, השופטת (בדימוס) דליה דורנר, בדרישה שתפעיל יד קשה נגד מערכות העיתונים וכלי התקשורת, העוברים על חוק ההגנה על קטינים, בפרסום עדויות ילדים ונוער, הנגבות על-ידי חוקרי ילדים.
במכתבו מביא יו"ר איגוד העובדים הסוציאליים, איציק פרי, כדוגמה את הפרסום היום, על פני עמוד שלם ב"ידיעות אחרונות", של עדויות הילדים מטירת הכרמל, שהיו עדים לרצח אימם על-ידי אביהם. "העדויות, שפורסמו כביכול בשמם של הילדים, מעדותם בפני חוקרי הילדים, עלולים לגרום לנזק בלתי הפיך לאותם ילדים, שהינם נפגעי עבירה, ונועדו אך ורק לשרת את יצר המציצנות של העיתון", כותב פרי לדורנר.
לדבריו, גם במקרים בהם מפורסמות עדויות הקטינים, ללא שם או פרט מזהה אחר, תמיד ניתן לזהותם, שכן לאותם ילדים יש מעגל חברתי נרחב, הן באזור מגוריהם והן בבית הספר, וחשיפת פרטים אינטימיים שכאלה מעדותם, עלולים לפגוע בהם קשה ביותר ולחבל בהמשך הטיפול הסוציאלי בהם, שנועד לשקמם ולהחזירם לחיים נורמטיביים ככל האפשר.
"עדויות ילדים ונוער נגבות על-ידי עובדים סוציאליים, המוכשרים במיוחד לשמש כחוקרי ילדים ונוער, והם, כמו העובדים הסוציאליים בלשכות הרווחה, אמונים על שמירת חיסיון מטפל-מטופל, וכפופים לכללי האתיקה המקצועית, ומחובתם לשמור על טובת הקטין הנחקר ולמנוע כל פרסום בעניינם", כותב יו"ר איגוד העובדים הסוציאליים, איציק פרי. "אולם, מרגע שעדויות אלה מגיעות למשטרה או לעורכי הדין של מי מהצדדים המעורבים, דולפות עדויות אלה לתקשורת, ופרסומן, כאמור מהווה עבירה על החוק. עורכי הדין של הצדדים לא בוחלים לעיתים בעירוב קטינים לשם הוכחת חפותו של לקוחם, והתקשורת, במקום לשמש ככלב השמירה של הדמוקרטיה והחוק, משתפת עימם פעולה, במטרה לחשוף את הסנסציה והצהוב".
בפנייתו לנשיאת מועצת העיתונות דורש איגוד העובדים הסוציאליים להנחות את מערכות התקשורת למיניהן, כי פרסום עדויות קטינים, הנגבות על-ידי חוקרי ילדים של משרד הרווחה, הינם אסורים על-פי חוק ופרסומם מהווה על חוק הגנת קטינים.