מותג מוצרי התינוקות Tiny Love קיים לאחרונה תחרות Hackathon בפעם השלישית, שאליה הוזמנו מיטב המוחות בניסיון להמציא את הצעצוע החדשני הבא בתחום התינוקות. באירוע דומה, הומצא כפתור הלייק של הפייסבוק. הדגש בתחרות השנה, היה על מוצר שיסייע להורים לתקשר ולספר סיפור לתינוק בצורה מגוונת, התפתחותית וחדשנית. בתום מרתון של 24 שעות, הוכרזו 4 קבוצות פיינליסטים שהוחלט להתקדם עם המוצרים שלהם לשלב הבא בתהליך הפיתוח והפצתם בכ-250 מדינות.
ה-Hackathon התקיים במרכז לחדשנות במכללה למנהל בראשון לציון. במסגרת מרתון חדשנות של 24 שעות, ניסו המשתתפים, מהמוחות המובילים בישראל, להמציא רעיון למוצר חדשני שיסייע להורים לספר סיפור לילדיהם בצורה מיוחדת שתתרום להתפתחותם. בתחרות השתתפו 13 קבוצות שהורכבו מ-70 מתמודדים שנבחרו מתוך מאות אנשים שהגישו מועמדות. הרעיון של האקתון מגיע מעולם ההיי-טק, שבו מכנסים מתכנתים, מפתחים ומעצבים למרתון של 24-48 שעות, שבו הם מתחרים על פיתוח מוצר או פיצוח בעיה טכנולוגית . לקבוצות בהאקתון של טייני לאב היו כל התנאים האופטימאליים לפתח מוצר: כלי יצירה, כלי חיתוך ועבודה, חלקים לבניית דמו, מדפסות תלת מימד ועוד.
אחת הקבוצות הזוכות היא של: אחווה מיכלין- ממציאת צעצועים ומהנדסת מכונות, יהב קסטיאל- מעצבת תעשייתית ומעצבת גני שעשועים, יניב ציגלר- מעצב תעשייתי של מתקני משחק ורחוב, ונוי טישלר- מעצב תעשייתי ומהנדס מוצר. חברי קבוצה זו המציאו מגילה שנפתחת למקרן להקראת סיפור. הגליל של המגילה מאפשר להעמיד את המוצר באופן ישר, כך שניתן יהיה לקרוא את הסיפור בנוחות גם בישיבה. במרכז הגליל נמצאת טבעת הסיפור (טבעת שקופיות) שניתנת להחלפה, כך שאפשר לבחור בכל פעם סיפור אחר. בחלק העליון של הגליל ממוקם חריץ ההקרנה שדרכו מוקרן הסיפור על גבי המגילה. המגילה נוחה לנשיאה, אינה תופסת מקום, ומאפשרת להקריא לילד מגוון סיפורים באמצעות מוצר אחד קומפקטי. התאורה והצבעוניות המשתנה יוצרים עניין ומשדרגים את חווית הקראת הסיפור המסורתית. במידה והמוצר יושק, חברי הקבוצה שהמציאו את הרעיון, יהנו מתמלוגים על מכירות המוצר לאורך כל חייו בשוק.
Tiny love, חברת צעצועים ישראלית שנרכשה על ידי ענקית מוצרי התינוקות Dorel, שחלק מהמותגים הגלובליים שבשליטתה הם מקסי קוזי וקוויני, החליטה להשאיר את מרכז הפיתוח העולמי בישראל, ובנוסף לצוות המעצבים הישראלי בחברה, להוות בסיס לחדשנות ואיתור שיתופי פעולה בארץ – כדי להמציא מוצרים שיופצו בכל העולם