ייצור מוצרים המתקדמים ביותר של מיקרו-מעבדים עבור מחשבים אישיים, מחשבים ניידים, שרתים והתקני מחשוב אחרים, יתחיל היום במפעל הייצור החדש של אינטל בטכנולוגיית 45 ננומטר בקרית גת.
המפעל החדש הנקרא Fab 28, שבהקמתו הושקעו למעלה מ-3.5 מיליארד דולר, ישתמש בטכנולוגיית תהליך 45 ננומטר החדשנית של אינטל המבוססת על פריצות דרך של אינטל בהמצאה מחדש של תחומים מסוימים של הטרנזיסטורים בתוך מעבדיה כדי להפחית זליגת אנרגיה.
הטרנזיסטורים בטכנולוגיית 45 ננומטר ישתמשו בחומר High-k מבוסס Hafnium. מיליוני טרנזיסטורים זעירים אלה ייצרו את המעבדים המהירים ביותר, יעילי-אנרגיה ונטולי עופרת והלוגן, עבור מחשבים אישיים, מחשבים ניידים ושרתים, כמו גם מעבדים בעלי הספק אולטרה-נמוך עבור מכשירי אינטרנט נייד ומכשירי אלקטרוניקה צרכנית, ומחשבים אישיים זולים.
ראש הממשלה, אהוד אולמרט, אמר: "הבסיס להצלחת אינטל בישראל הוא החיבור בין מרכזי המו"פ שאינטל הקימה בארץ לבין מפעל הייצור, זהו מודל אותו אני מציע לכל החברות הבין לאומיות הפועלות בישראל".
"הפתיחה של Fab 28 בקרית גת היום הנה הוכחה להשקעתה המתמשכת של אינטל בנכס האסטרטגי ביותר שלנו – רשת הייצור המתקדמת והידידותית ביותר לסביבה בעולם", אמרה מקסין פסברג סגנית נשיאה מנכ"לית אינטל ישראל המשמשת גם כמנהלת המפעל החדש יחד עם אורן ריס. "הקסם של 45 ננומטר ותכנון הטרנזיסטור החדש שלנו יאפשרו לנו לספק מעבדים עתירי ביצועים ויעילי-אנרגיה ללקוחותינו ברחבי הטווח השלם של מגזרי שוק, מהשרתים החזקים ביותר עד מכשירים ניידים – וכל דבר ביניהם".
"הייצור במפעל בהיקף של 10 מליון דולר ליום, יוסיף 2 אחוזים לתל"ג השנתי של מדינת ישראל. זו אחריות גדולה" , אמרה מקסין פסברג.
Fab 28 הנו מפעל פרוסות 300 מ"מ השביעי של אינטל והשלישי שמייצר שבבי 45 ננומטר. השימוש בפרוסות 300 מ"מ מפחית את עלויות הייצור לשבב תוך חיסכון שימוש כולל במשאבים.
עם חדר נקי בשטח של 20,000 מטרים רבועים, מגיע שטחו הכולל של Fab 28 ל- 283 דונם. יותר מ-2000 עובדים יפעילו את המפעל החדש בתפקידי ייצור ושירות שונים.
במהלך הבניה הונחו עד כה 770,000 מטרים של כבלים שהם 1.7 פעמים אורכה של המדינה, הונחו 350 טונות של מגשי כבלים ועזרים נוספים שמשקלם שווה ל- 2 מטוסי ג'מבו 747 והותקנו 45,000 גופי תאורה השווה ל-1.8 מליון וואט המקבילה ל תאורה של 5 אצטדיוני כדורגל
דגש על הסביבה – מהמפעל עד הטרנזיסטור
Fab 28 יהיה בין מפעלי אינטל הידידותיים ביותר לסביבה, המשלב שימוש במספר אמצעי שימור אנרגיה ומערכות מתקדמות ביותר לטיפול בפסולת כימית ושפכים. אינטל השקיעה למעלה מ- 20 מיליון דולר במתקן טיפול בשפכים המבוסס על טכנולוגיית Membrane Bio-Reactor (MBR). אשר ביצועיו יעמדו בתקנות המחמירות ביותר בישראל לטיפול בשפכים.
תהליך ה- 45 ננומטר, הטכנולוגיה המובילה של אינטל , מתבטאת בהפחתה של כ- 15 אחוז בפליטת גזי חממה, ומעל 40 אחוז הפחתה בצריכת מים ליחידת מוצר.
אלמנטים סביבתיים שונים שולבו בכל היבטי המפעל ופעילותו; החל משימוש חוזר ומחזור פסולת בשלבי הבנייה וההקמה,דרך הטמעת מערכת חדשניות לטיפול והפחתת פסולת ופליטות לאוויר, וכלה בהתקנת תשתיות הנדרשות לאיסוף ולמחזור פסולת כללית משטחי הייצור והמשרדים.
בתמונה: מימין- ראש הממשלה, אהוד אולמרט ומקסין פסברג סגנית נשיאה מנכל"ית אינטל ישראל המשמשת גם כמנהלת המפעל החדש.
צילום: ישראל הדרי