בזק בינלאומי תובעת 23 מיליון ₪ מהוט – מגישה את אחת מתביעות הנזיקין הגדולות בענף התקשורת


חברת בזק בינלאומי הגישה היום (א') לבית המשפט המחוזי בתל אביב תביעה בגין הנזקים שגרמה לה הוט מאז שזו החליטה, בניגוד להוראות רישיונה, שלא לשתף את בזק בינלאומי בחבילות הבאנדל המוצעות על ידה. התביעה הוגשה בהמשך להחלטת משרד התקשורת, לפיה הוט הפרה את רישיונה, ולכן הינה מחויבת לשלב את בזק בינלאומי בחבילות הבאנדל, כמו יתר ספקיות שירותי הגישה לאינטרנט המתחרות בבזק בינלאומי.



חבילות הבאנדל הינן חבילות משותפות לשירותי גישה ושירותי תשתית, המציעות מחיר כולל ואטרקטיבי ללקוחות. מחיר זה מגלם הנחה משמעותית אשר בתקופת התביעה הגיעה גם לכדי מאות אחוזים! לעומת המחיר המוצע על ידי כל אחת מן החברות בנפרד.



בכתב התביעה שהוגש היום לבית המשפט, באמצעות עורכי הדין יוסי לוי, אייל בליזובסקי ואיתן ורדי ממשרד לוי, מי-דן ושות', טוענת בזק בינלאומי לאובדן רווחים בהיקף של 23.2 מיליון ₪, בתקופה של כשנתיים (2005-2007) בהן סירבה הוט באופן מופגן לשתף עימה פעולה. בזק בינלאומי טוענת כי בתקופה זו איבדה רבים מלקוחותיה, אשר ביקשו ליהנות משירותיה, אך יחד עם זאת רצו להחזיק בשירותי התשתית של הוט. לטענת בזק בינלאומי, בשל התנהגותה של הוט נחסמה בפני בזק בינלאומי, הלכה למעשה, הגישה לתחום שלם של לקוחות, אותם לא יכלה לצרף לשירותיה או לחילופין לשמר. למעשה, פעלה הוט, מונופול הטלוויזיה, בתקופה זו כדי לצמצם את התחרות בשוק ספקיות הגישה, על ידי ניסיון למנוע מלקוחותיה את האפשרות לבחור בבזק בינלאומי כספק הגישה.



עוד נכתב בכתב התביעה כי , "התנהגותה של הוט החריפה עם הזמן והפכה לבוטה ופוגענית יותר משהתחילה לשווק במסגרת חבילות הבאנדל את חבילות ה-UPLOAD, המאופיינות במהירויות גבוהות יותר מאלו שהיו מקובלות דאז בשוק. חבילות אלו היו ייחודיות להוט בשעתו, ומניעת האפשרות מבזק בינלאומי ליטול בהן חלק, גרמה לה לנזק כבד."



כתב התביעה כאמור מתבסס על החלטת משרד התקשורת שקבעה במפורש כי הוט מפרה את הוראות רישיונה: "נסיבות המקרה, מצביעות על פרקטיקה הגורמת לאפליה לרעה של מנויי הוט המבקשים להתקשר עם בזק בינלאומי לשם קבלת שירותי גישה לאינטרנט וזאת בניגוד להוראות הרישיון הכללי". משרד התקשורת הוסיף עוד וקבע בהחלטתו כי התנהלותה של הוט, בהיותה אחת משתי הספקיות היחידות של שירותי התשתית, פגעה באופן משמעותי בתחרות במגזר ספקי האינטרנט.



רק בעקבות החלטת משרד התקשורת ודרישתו מהוט, החלה מכירתן של החבילות המשותפות להוט ולבזק בינלאומי. לטענת בזק בינלאומי, מאז הוחל במכירות, כפל קצב גיוס לקוחות הכבלים של החברה.

אולי יעניין אותך

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

מוקאפ
חנויות ספורט
שולחן קינוחים