לפני מספר ימים הגישה החברה את התייחסותה במסגרת שימוע הנערך לגיבוש מדיניות משרד התקשורת בעניין, באמצעות עו"ד צבי האוזר ועו"ד רותם ידלין ממשרד גולדפרב. עמדתה של בלוקבסטר, נחרצת בעניין: "משרד התקשורת תכנן רגולציה יצירתית התפורה למידותיו של הדואופול הוט-יס".
במסגרת התייחסותה מצביעה החברה על כשלים מהותיים במדיניות העתידית של משרד התקשורת. כשל מרכזי שכנגדו מתריעה החברה הוא אותו חסם מלאכותי שמשרד התקשורת מנסה לכפות על מפעילי VOD בטכנולוגיית ה- IPTV, שימנע מהמתחרים החדשים להעביר במסגרת שידוריהם את הערוצים המרכזיים בישראל, המשודרים ללא תשלום (הערוצים החופשיים: 1,2,10,9,24).
"למעשה הקמת חומה מלאכותית ושרירותית זו היא גזר דין מוות לכל מפעיל VOD שירצה לספק תכנים. אין כל מודל עסקי שיתמוך בשיווק תכנים סגורים ללא אפשרות לספק את הערוצים החופשיים", אומרים בבלוקבסטר, " אין שום סיבה בעולם שמצדיקה אפליה לרעה של מתחרים חדשים ואי החלת הסדר דומה להסדר שחל על הכבלים והלווין, ושמאפשר להם גישה חופשית ובחינם להעברת הערוצים החופשיים בישראל".
מצב שכזה פוגע בסופו של יום בצרכנים מפני שאין להם בחירה אמיתית. מי שירצה לוותר על שירותי הטלוויזיה הרב ערוצית היקרים ולהסתפק בחלופה זולה בדמות צריכת הטלוויזיה "החופשית באוויר" לצד שידורי VOD לא יוכל לעשות זאת ויאלץ, בעל כורחו, להמשיך ולשלם בעבור חבילה רב ערוצית יקרה."
עופר לוי, יו"ר בלוקבסטר: "ישראל היא גן-עדן פוטנציאלי ליישום טכנולוגיות מתקדמות בתחום הטלקום. אם משרד התקשורת לא ישנה את דעתו בעניין אני לא רואה פה אף חברה שתתחרה על אספקת שירותי VOD. הבעיה היא שהמדיניות הרגולטורית איננה מביאה בחשבון את העתיד, אלא רק את שיקולי השחקנים הקיימים, קרי דואופול הוט-יס, ופוגעת, מבלי למצמץ, בצרכנים תוך תקווה שהציבור בישראל לא מודע להתפתחויות הטכנולוגיות המאפשרות לו לצרוך טלוויזיה מתקדמת יותר בעלות זולה משמעותית".