בן רוטמן – כשהפרסום הופך לאמנות


ארטאקספו- ברי, איטליה (02-03), גלרית אגורה, ניו יורק, ארה"ב (03), גלרית ארט הוטל, ווינה, אוסטריה (03), גלרית גרץ, גרץ, אוסטריה (04), גלרית דורינט הוטל, סיפלד, אוסטריה (05), ועכשיו גם גלריית קיבוץ גן שמואל. כל אלו הינם רק חלק ממגוון תערוכותיו השונות של רוטמן ברחבי העולם.



בן רוטמן, בעל משרד הפרסום 'דגש פרסום קריאייטיבי', אשר יצא בקונספט שיווקי חדשני שכלל ייבוא הפקות אופנה יוקרתיות לארץ ואשר בין לקוחותיו נמנו גדעון אוברזון, גוטקס, דיזל ועוד, פותח בשבת הקרובה תערוכת ציורים ייחודית בשם 'עבודות חדשות' בגלריית גן שמואל שתיפתח בתאריך 27.1.07 ותימשך עד ל10.2.07.



בשבת הקרובה תפתח תערוכת עבודות חדשות של האמן והמעצב בן רוטמן. רוטמן, בעל ניסיון עבר עשיר בציור ואמנות, למד אצל מורים שונים אמנות, ציור ומוזיקה בויצ"ו צרפת, בצלאל, מכון אבני ועוד. היה בין הראשונים אשר זכו בתחרויות עיצוב המדליות של החברה הממשלתית למטבעות ומדליות בתחילת שנות ה-70. עם שידורו של האירוויזיון הראשון בישראל בשנת 79', היה זה רוטמן אשר זכה בפרס הראשון בתחרות היוקרתית של עיצוב המדליה. לאורך השנים זכה רוטמן ביותר מ-40 תחרויות מסוג זה.



בשנת 1980 פתח רוטמן את משרד "דגש עיצוב קריאייטיבי". עסקיו העיקריים היו בתעשיית האופנה: גוטקס, גדעון אוברזון, דיזל ועוד. התמחותו הייתה במיתוג המוצר במדיה, ועיקר הדגש היה על הקריאייטיב. בשנות ה-90 הבין רוטמן כי עלות הפקות אופנה בחו"ל הינן יקרות מאוד, ועדיף לחברות האופנה לבוא ולצלם בישראל. היה זה רעיון פורץ גבולות וחדשני, אשר הציג קונספט מהפכני בעולם האופנה והפרסום בישראל. לקוחותיו קפצו על ההזדמנות להגיע ולצלם באתריה היפים והזולים של ישראל. רוטמן פיתח מודל חדשני של עיצוב גרפי, צילום, הפקת קטלוגים ופרסום אופנה בארץ לחו"ל. חברות אופנה כמו לואי פרו, טאובר ודיזל הבינו שמשתלם להן להגיע לישראל. רוטמן ארגן הכל- החל מהעיצוב הגרפי ומהצילום שהתבצע בסטודיו או באתרים מיוחדים ברחבי הארץ, דרך הקריאייטיב לקמפיין, עיצוב מודעות, הפרסום ועוד. מאז הבינו בחברות הפרסום בארץ שייבוא הפקות אופנה זרות אכן משתלם.



תחילתה של האינתיפאדה קטעה הכל: חברות האופנה נמנעו מלהגיע לישראל עקב המצב הביטחוני הרעוע ומשרד הפרסום נחל הפסדים כלכליים רבים. בעקבות המצב החליט רוטמן לחזור לאהבתו הישנה- האמנות. חיפושו התמידי אחר חידושים ופריצות דרך אמנותיות הובילו אותו לקיים קישור בין תוכנות עיצוב בהן השתמש באופן מקצועי, לבין עולם האמנות. ריתקה אותו העובדה כי ניתן לתקן טעות באופן מיידי, במקום לחכות זמן ארוך יותר במידה ומציירים בטכניקה קובנציונאלית. לאחר גילוי יכולת היצירה שלו במדיום זה, טען מרק שאפס, מנהל מוזיאון לודוויג בקלן ומנהל מוזיאון ת"א לשעבר אשר היה שותף לתהליך האמנותי, כי יש פה פריצת דרך, עולם חדש, והחליט לקדם את העניין באופן רציני.



כאמור, לאורך השנים בן רוטמן הציג את יצירותיו בתערוכות שונות בעולם אשר זכו להצלחה ולשבחים רבים ולתמיכתם של שועי אמנות רבים. כיום מנהלת נטע, בתו של בן רוטמן, את משרד פרסום דגש, כך שלאביה יש יותר זמן לעסוק באמנותו. רוטמן מעוניין לשחזר את ההצלחה לה זכה בחו"ל גם בישראל.

אולי יעניין אותך

בן סוכמן קרדיט - צילום עצמי
16411picaa1
16268pica6
16259pica6
15775PICA6

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

מוקאפ
חנויות ספורט
שולחן קינוחים