בסימן שנות ה-60 של ישראל, משיק בנק לאומי בחול המועד סוכות פרויקט שיווקי ראשון מסוגו, אשר יתקיים לאורך השנה , בשיתוף עם החברה להגנת הטבע – תחת הכותרת "לאומי בשביל ישראל". על פי הבנק, "מטרת הפרויקט הינה לעודד את הציבור בישראל לשוב ולטייל בשבילי הארץ, דרך התוואי הייחודי של שביל ישראל."
במסגרת הפרויקט יתקיימו לאורך השנה מספר אירועים בנקודות השונות של השביל ובמסגרתם יוזמן הציבור להשתתף בהפעלות והדרכות שיועברו במקום על ידי המדריכים של החברה להגנת הטבע בנושאים שונים של היסטוריה של ארץ ישראל, גיאוגרפיה, צמחיה, ערכי טבע ונוף, צפרות ועוד.
תמר יסעור, ראש מערך קשרי חוץ בלאומי, ציינה כי הרעיון המרכזי הוא להעמיק את הקשר של הציבור לשביליה ונופיה של הארץ בשנת ה-60 לקיומה של ישראל. "לרגל שנת ה 60 אנו רואים חשיבות גדולה באפשרות לקדם את ההיכרות של הציבור הישראלי עם הנכסים הגיאוגרפיים וההיסטוריים שיש לנו ומקווים כי פעילות זו תתרום להעמקת הקשר של הציבור הישראלי למדינה. לאומי מלווה את התנועה הציונית ואת מדינת ישראל מיום הקמתה, ואנו רואים חשיבות רבה בפעילות זו", אומרת יסעור.
הפרויקט ילווה בקמפיין פרסום עיתונות ורדיו, במסגרתו תחולק בעיתוני סוף השבוע מפת ישראל ועליה מודגש תוואי השביל לרבות מידע כללי על אתרי הטיול השונים ועוד. מדיווחי הבנק, היקף ההשקעה בפרויקט הוא כ-6 מליון שקלים.