דוד פתאל רוכש את חברת אזורים תיירות לפי שווי של 970 מיליון ₪

דוד פתאל, בעלי חברת המלונאות פתאל, חתם היום על עסקת ענק לרכישת אזורים תיירות, המחזיקה ברשת מלונות שרתון ואקור בישראל.


העסקה משקפת לחברה שווי של 970 מליון שח, 270 מליון בגין רכישת מניות החברה, המוחזקות על ידי אזורים (75%) ובוימלגרין קפיטל (25%), ו- 700 מליון שח בגין נטילת ההתחייבויות שלה.


מימון העסקה יעשה באמצעות הקצאת 10% נוספים מחברת מלונות פתאל לחברת הביטוח מגדל, והגדלת חלקה ל- 20% מהחברה.


עם השלמת העסקה , יצטרפו לפרוטפוליו העסקי של פתאל 12 בתי המלון שבבעלות אזורים תיירות בישראל .


מדובר בשני בתי מלון באילת- מוריה פלאזה אילת (לשעבר שרתון אילת) ו- 50% ממלון הרודס אילת, שניים בים המלח- מוריה פלאזה ים המלח (לשעבר שרתון מוריה ים המלח), מוריה קלאסיק ים המלח (לשעבר נובוטל ים המלח), שלושה בירושלים – גני מוריה ירושלים, פלאזה ירושלים (לשעבר שרתון פלאזה ירושלים) ומוריה קלאסיק ירושלים (לשעבר נובוטל ירושלים) שניים בטבריה– מוריה פלאזה טבריה (לשעבר שרתון טבריה), גני מוריה טבריה, שניים בתל אביב – מוריה פלאזה תל אביב (לשעבר שרתון מוריה תל אביב), 33% משרתון סיטי טאוואר, ומלון מרקיור בבת- ים.


המלונות שנרכשו לא יישארו תחת המותג שרתון, אשר הודיעה על התנתקות מהמלונות בחודש יוני, אלא יוכנסו תחת אחד ממותגי רשת פתאל.


דוד פתאל: "לאחר 8 חודשים של משא ומתן הצלחנו לסיים את רכישת החברה בעסקה מורכבת. אני שמח מאוד וחושב שלמלונות הנרכשים עתיד גדול. כמאמין בתיירות בישראל – אני משוכנע כי מלונות אלה יוסיפו עוצמה ורווחיות למלונות פתאל. חלק מהמלונות הינם מהיפים ומהטובים בישראל".


רכישת אזורים תיירות תחזק את מעמדה של פתאל כרשת המלונאות הגדולה בישראל. הרשת, שהוקמה לפני 10 שנים בלבד על ידי דוד פתאל, כוללת כיום ניהול של 18 בתי מלון, אשר 7 מהם הינם גם בבעלותה. לאחר העסקה יהיו ברשת 30 בתי מלון מתוכם 18 בבעלות החברה.


חדרי אירוח של הרשת החדשה, פרושים ברחבי הארץ – 9 מלונות באילת, והשאר בים המלח, ב"ש, חיפה, טבריה, תל אביב וירושלים.


בין המותגים אשר מנוהלים על ידי הרשת כלולים מותגי המלונות הבינלאומיים גולדן טוליפ ומרידיאן, מותג מקומי – מג'יק, מועדון הקלאב מד אילת שהינו היחיד בעולם המנוהל על ידי חברה חיצונית, והמותג הפרטי לאונרדו, שהושק לאחרונה גם בארץ.


הרשת מעסיקה בישראל 3500 עובדים, ובשנת 2008 עמד מחזור המכירות שלה על כ- 850 מליון שח.


לפני כשלוש שנים נכנס פתאל גם לפעילות בחו"ל, כאשר הקים מותג מלונאות פרטי בשם "לאונרדו" הכולל כיום 32 מלונות בגרמניה, שוויץ ובלגיה. 28 ממלונות הרשת באירופה הינם בבעלותה של רשת פתאל או בבעלות הקרן שבהן היא שותפה יחד עם החברות דלק נדלן, מגדל, מבטחים,דוראה ומנורה.


מחזור המכירות של הרשת באירופה עומד על 100 מליון יורו, והיא מעסיקה 1800 עובדים.


לפני כחודש הושק המותג "לאונרדו" גם בישראל, בארבעת המלונות העסקיים/עירוניים של הרשת, בחיפה ב"ש ות"א, כאשר מלון הדגל תחת המותג הינו "לאונרדו בוטיק" – מלון עסקים עירוני בעיצובם של ליאורה עופר ומשה קטסיאל, שיפתח בחודש הבא בקרית עתידים.


את עסקת אזורים-פתאל ליוו עורכי הדין מורי מטלון, כפיר ידגר וליאור פורת ממשרד עו"ד גורניצקי.

אולי יעניין אותך

ניוזלטר
מסע לקוח
מודל עסקי
אסטרטגיה שיווקית
 סיוון - מנכלית ובעלים משרד ליעוץ שיווקי__צלמת - מירי ביטון
 עדכני 2022 צילום אסיה רביבו

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח