חברת יפעת מחקרי מדיה מתקדמים מקבוצת "יפעת", העוסקת בניתוח תדמית תקשורתית של גופים ואישים, מציגה את דרוג המרואיינים של יפעת לרבעון הראשון של 2005 בתקשורת האלקטרונית. האישים המופיעים בדרוג אינם שרים או חברי כנסת.
במקום הראשון בדרוג המרואיינים לרבעון הראשון של שנת 2005 נימצא אבו מאזן עם 83 השמעות. מתוכן 68 בטלוויזיה. אבו מזן קיבל חשיפה רבה יותר בטלוויזיה בשל מגבלות השפה. ברדיו אבו מאזן זכה ל- 15 השמעות בלבד. אבו מאזן הושמע בנושאים הקשורים לבחירתו ליו"ר הרשות הפלסטינית, פסגת שארם, ההודנא, וועידת לונדון ושחרור האסירים.
במקום השני בדרוג המרואיינים של יפעת נמצא הנשיא משה קצב עם 61 השמעות, מתוכן 34 בטלוויזיה. הנשיא קצב הושמע במגוון רחב של נושאים כגון: טקס חנוכת מוזיאון יד ושם, דו"ח ששון, הסרבנות, ועידת לונדון, הדחות הרמטכ"ל, ההסתה, המצב המדיני, שחרור האסירים וכדומה.
את המקום השני חולק הנשיא עם ראש מועצה מקומית בנימין, פנחס ולרשטיין עם 61 השמעות. ולרשטיין הושמע 33 פעמים בטלוויזיה. ברדיו הוא הושמע 28 פעמים .ולרשטיין הושמע על רקע המאבק בתוכנית ההינתקות,דו"ח ששון, הסרבנות וכו'.
במקום השלישי עם 57 השמעות נמצא בנצי ליברמן יו"ר מועצת יש"ע. ליברמן הושע 22 פעמים בטלוויזיה . גם ליברמן התראיין בעיקר על רקע המאבק בתוכנית ההתנתקות.
במקום הרביעי בדרוג המרואיינים של יפעת לרבעון הראשון של שנת 2005 נמצא ראש עיריית שדרות מר אלי מויאל עם 48 השמעות. מויאל הושמע על רקע ירי הקאסמים על שדרות וההבטחות שנתנו לו על ידי הממשלה שלא עומדת בהתחייבותה להעביר לעירייה תקציבים כפי שהובטח לה, כמו כן הוא הושמע על רקע מעברו של יצחק מורדכי להתגורר בעיר.
במקום החמישי נמצא משה יעלון, הרמטכ"ל לשעבר, עם 46 השמעות . 17 מסך כל ההשמעות של יעלון עסקו בהדחתו מתפקיד הרמטכ"ל, בנוסף הוא הושמע על רקע המצב בלבנון, פריסת כוחות הרשות ותופעת הסרבנות.
מני אברהמי, משנה למנכ"ל יפעת, מוסיף כי: "מתוך סך כל ההשמעות של מי שאינו חבר כנסת כ- 30% מתוכם היו של נציגי מועצת יש"ע כנגד ההתנתקות. בולט בהעדרו היה הרמטכ"ל הנכנס דן חלוץ אשר בחר שלא התראיין על רקע הדחת יעלון מתפקיד הרמטכ"ל ובחירותו לתפקיד".