האיגוד הבינלאומי ליחסי ציבור – IPRA חוגג את יום הולדתו ה- 50

האיגוד הבינלאומי ליחסי ציבור (IPRA) קיים את פגישות מועצת המנהלים וההנהלה הראשונות שלו לשנת 2005 בבריסל, תחת הנהגתו של הנשיא לשנת 2005, צ'רלס ון דר סטרטן ואייט, שותף-מנהל של חברת יחסי הציבור יורופיאן קומיוניקיישן סטרטג'יס מבריסל.



לפגישות אלה קדם סמינר מקצועי בו הרצו לוק דה ברבנדר, סגן נשיא בוסטון קונסלטינג גרופ, על יצירתיות ותקשורת; פרופ' אריק דה קלניר, מנכ"ל קרדייב, על הרלבנטיות של אחריות ארגונית; ורוברט מנצ'ין, יו"ר גאלופ אירופה, על אתגרי התקשורת של אירופה המורחבת.



IPRA הוקם רשמית ב- 1 במאי 1955 בלונדון, עם אימוץ חוקה ומינוי מועצת IPRA הראשונה שכללה 14 חברות מחמש מדינות. קוד ההתנהלות הראשון של הארגון אומץ בוונציה ב- 1961. קוד האתיקה הרשמי של IPRA, שהושפע רבות מהצהרת זכויות האדם, אושר מאוחר יותר באתונה, ואושרר בליסבון.



50 שנה אחרי הקמתו הפך IPRA לארגון של יותר מ- 1,000 חברים מלמעלה מ- 100 מדינות בעולם, והוא הארגון הבינלאומי הגדול ביותר של אנשי יחסי ציבור בכירים.



כגוף המוכר רשמית ע"י האו"מ ואונסקו כשותף אמין ובר-סמכא בכל המדובר בעיצוב הדעה של מקצוע התקשורת, IPRA זכה לאמינותו ע"י הקדשת רבים ממאמציו ומשאביו לתמיכה בחינוך ומחקר בתחום יחסי הציבור. תוכנית פרסי הזהב העולמיים (GWA) של האיגוד מושכת מדי שנה מאות מועמדויות מרחבי העולם.



לישראל 15 חברים ב- IPRA, בעלי משרדי יחסי ציבור ודוברים, ואת ישראל מייצגים באיגוד סילביה בית-הלחמי, דוברת התעשייה האווירית ויו"ר האיגוד הישראלי ליחסי ציבור ודוברות; ורענן רוגל, מנכ"ל חברת יחסי הציבור דורן תקשורת.



מאז הקמתו עבר IPRA שינויים רבים להתאמתו להתפתחות המקצוע בכל המדובר בסביבה אתגרית. למרות שמספרם של אנשי יחסי ציבור בעולם מגיע היום למיליונים, הרי גם בעידן המידע המטרה המקורית של מייסדי האיגוד נשארת עדיין רלבנטית: העלאת הסטנדרטים של המקצוע במדינות השונות ושיפור איכות ויעילות העוסקים בו ברחבי העולם, נשארים שניים מהאתגרים הקבועים של המקצוע.



"עם כל ההתקדמות שנעשה במקצוע יחסי הציבור בתחומי ההתמחות השונים, הצורך לשמור על ערנות ותשומת לב לפרטים לא פחת. חופש הביטוי וההבעה, אתיקה ושקיפות נשארו נושאים בעייתיים במדינות רבות ברחבי העולם", אמר צ'רלס ון דר סטרטן ואייט, נשיא IPRA.



שיאה של שנת ה- 50 של IPRA יהיה בקונגרס העולמי ה- 16 שיתקיים באיסטנבול, תורכיה, ב- 28-26 ביוני השנה, כאשר קרוב ל- 1,000 משתתפים מרחבי העולם צפויים לקחת חלק בכנס שיתמקד בנושא "אמון" – כאחת מאבני הפינה של מקצוע יחסי הציבור. נושאים נוספים שיידונו בכנס באיסטנבול יהיו איכות מקצועית והתנהגות אתית במקצוע יחסי הציבור.


אולי יעניין אותך

גיל סתיו מנכל בלנדר ישראל צילום סיון פרג'
ריהוט משרדי
יחצ פרטנר
דניאלה רייבנבך צילום דקלה הוסטיק (9)
allmarketing262
allmarketing284

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
מכונה גלידה נינג'ה צילום יחצ
לירון ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח