האם כל אחד יכול להפוך פרזנטור מעולה?

האם בני האדם נולדים כשהם פרזנטורים, מרצים או נואמים דגולים? כמובן שלא. בדיוק כמו שלא כל תינוק יודע להתלבש או לבשל הרי שכך גם מרצים, מבריקים ככל שיהיו, לא נולדו כך.


עד כמה שהדבר יישמע מוזר, היכולת להציג מצגת בצורה משכנעת וכובשת נובעת מכישורים הנרכשים לאורך זמן ולא בתכונה מולדת. אמנם קיימות לאורך ההיסטוריה דוגמאות רבות של נואמים דגולים שסחפו את ההמונים אולם דווקא המציגים ה"טבעיים" אינם בעלי אותו משהו פנימי אלא יש להם יכולות הניתנות לשיפור.


רוב האנשים לא ניחנו בכישרון לתפוס את תשומת הלב בחדר מלא באנשים, אך גם ללא כריזמה וחן טבעי. עם קצת לימוד ותרגול ניתן להפוך למרצה מצוין עד כי לא ירגישו בהבדל. נשמע דמיוני? ממש לא אך כדי לחצות את הקו המפריד בין פרזנטור בינוני מעולה נדרש לעזוב את אזור הנוחות ולהתחבר לקול הייחודי ולהיצמד אליו.


כולנו נדרשים בשלב זה או אחר להציג בפני אנשים – משקיעים, לקוחות פוטנציאליים, עובדים, שותפים ועוד. הצגה טובה ומשכנעת יכולה לעשות את ההבדל בין הצלחה לכשלון של חברה ולכן כדאי לאמץ מספר כללים שיאפשרו לשפר את יכולות הפרזנטציה.


העוצמה של הסיפור


כולנו גדלנו על סיפורים. זכור לי שכילד חיכיתי בקוצר רוח לסיפור לפני השינה, רגע לפני שנרדמתי. כשגדלתי, התחלתי להקריא (ולספר) כמה סיפורים משלי. כיום אנו צופים בסיפורים בחדשות או בקולנוע וקוראים רומנים. זוהי הדרך הטובה ביותר לרתק קהל משום שכך אנו מורגלים.


המסגרת בה אנו בוחרים למקם את הסיפור שלנו משנה את הדרך בה הקהל שלנו שופט את הנושא שאנו רוצים להציג בפניו. ניתן לדמות זאת לשביל לא מוכר ואתם מדריכים את הקהל שלכם אל היעד. לכן, גם אם יש להם דעה מוקדמת או הבנה לגבי הנושא הרי שמדובר בהזדמנות להוביל אותם למחוזות חדשים באמצעות היכולת לספר סיפור.


כאשר אתם בוחרים כיצד לספר את הסיפור, עשו את באמצעות תיאורים חושיים של טעם, ריח, צבע וכך תעניקו לקהל שלכם אפשרות להתחבר רגשית ולאו דווקא דרך מרכיבים רציונליים. אל תפחדו לקחת אותם לרבדים העמוקים של הסיפור משום שהוא מעניק להם את הקונטקסט הרחב והייחוד. וכמובן אל תבזבזו את זמנם במידע ונתונים שהם היו יכולים למצוא לבד באינטרנט.



תכנון מדויק


הדרך להעברת מצגת היא אינדיבידואלית וקיימות דרכים שונות להעביר את המסר בצורה טובה. טכניקות מסוימות הן יעילות אך גם הן תלויות במשתנים נוספים כמו הנושא, הקהל, שעת המצגת ועוד. לכן יש לבחור את הטכניקה המתאימה בהתאם לצרכים והיעדים שהצבתם ואין טכניקה עדיפה יותר.


לדוגמא, ישנם מרצים המעדיפים לכתוב מילה במילה את הדברים ואילו אחרים מעדיפים לכתוב את ראשי הפארקים או נקודות כדי לאפשר לעצמם חופש רב יותר במהלך המצגת.


מכל מקום אם תתרגלו את הדברים מראש תוכלו להיראות טבעיים ונינוחים יותר על הבמה ולבחור את הדרך איתה תרגישו שלמים יותר. מאבק או תחושת קבעון עלולים להוציא כל מרצה משיווי משקל לכל אורך המצגת ולכן כדאי להימנע מכך מראש באמצעות תכנון מוקדם.


יכולת שליטה


אתם עצבנים, הידיעה שאתם עומדים בפני קהל חשוב שהחלטותיו עלולות להשפיע על עתידכם או עתיד המיזם שלכם מקפיאה את יכולתכם לחשוב בצורה ברורה? תזייפו! תעמידו פני מחייכים, קחו נשימה עמוקה והפגינו תחושה של שליטה ובטחון. ברגע שהצלחתם למצוא את הקצב ואת הנקודה שמעניקה לכם את הבטחון הזה, תישארו איתה. אין דבר שקוף יותר לקהל מאשר מרצה ההולך בצורה עצבנית, ידיים רועדות או עמידה לא בטוחה. כל אלה ניתנים לשליטה באמצעות תרגול ויכולת ריכוז.


בזמן המצגת אתם יכולים להפגין את השליטה שלכם באמצעות יצירת קשר עין. זהו אחד הסודות הטובים ביותר להפגין בטחון. קשר העין עם כל אחד מיושבי החדר מצביעה על נינוחות, אמון ומתן תחושה של אינטימיות בין המרצה לקהל.


אז יתכן ולא נולדתם אנשים כריזמטיים ומחונני במה אך זה עוד לא אבוד. תרגול, סיפור טוב, תכנון מדויק יחד עם פלטפורמת מצגת איכותית יאפשרו לכם להציג מצגת משכנעת שתשיג את מטרותיה.


הכותב משמש כמנכ"ל חברת emaze, המפתחת כלים ליצירת פרזנטציות

אולי יעניין אותך

 זהבי במילואים - צילום פרטי (1)
-ברכה-בעלים-שותף-חברת-MOXIE-צילום-גיל-זבלודובסקי
 נהיגה
 שמול - מנכל חברת שניר
 של 06

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח