הארץ זוכה לזריקת הון

ליאוניד נבזלין, יו"ר חבר הנאמנים הבינלאומי של בית התפוצות, מצטרף כשותף ל"הארץ" לאחר שרכש 20% ממניות החברה לפי שווי חברה של 700 מיליון ש"ח לאחר ההנפקה. התמורה הכספית תוזרם במלואה לחברה, ונבזלין יצטרף למועצת המנהלים של העיתון. לאחר גיוס ההון, תחזיק משפחת שוקן 60% ממניות החברה וחברת ההוצאה לאור דומונט שאוברג, מקלן, גרמניה, ב-20% מהן.



גיוס הון זה מחזק מאוד את החברה מבחינה כספית, מבטיח את יכולתו של עיתון "הארץ" להמשיך ולמלא את תפקידו בחברה הישראלית, ויאפשר לקבוצת הארץ להשקיע בהזדמנויות החדשות הגלומות בטכנולוגיות העדכניות.



נבזלין (51) היה מראשוני היזמים הצעירים ברוסיה שביחד עם מיכאל חודורקובסקי הקימו ברוסיה בשנות השמונים המאוחרות של המאה הקודמת פעילות עסקית ששיאה היה חברת הנפט "יוקוס". במקביל לפעילותו העסקית כיהן נבזלין בתפקידים ציבוריים שונים והיה סגן המנהל הכללי של סוכנות הידיעות "טאס" ונשיא הקונגרס היהודי הרוסי. הוא היה דמות מרכזית בהקמת מרכז התרבות היהודית במוסקבה, בהקמת המרכז הרוסי והמזרח אירופי ללימודי יהדות במוסקבה, ותרם לתוכניות לימוד בנושאים יהודיים בשיתוף קרן היסוד, הסוכנות היהודית ועוד. נבזלין גם כיהן תקופות קצרות כסנטור מטעם מורדוביה במועצת הפדרציה הרוסית וכרקטור האוניברסיטה למדעי הרוח של רוסיה.



כאשר בשנת 2003 בכירי "יוקוס" והחברה עצמה הפכו להיות יעד לרדיפה על ידי הממשלה הרוסית, נבזלין עזב את רוסיה ועלה לישראל. מאוחר יותר, ובהעדרו, הועמד לדין פלילי באשמות של קשירת קשר לרצח, והורשע בשנת 2008. קודם לכן, הממשלה הרוסית בקשה מישראל את הסגרתו לרוסיה, אולם משרד המשפטים התנגד לבקשה וקבע שכל הראיות בבקשת ההסגרה של ממשלת רוסיה כנגד נבזלין אינן קבילות. בג"ץ, שנידרש לעניין בעקבות עתירה לגרשו, חיזק בהחלטתו את עמדת משרד המשפטים ופסק כי: "מדובר בראיות מפי השמועה, שאינן מצדיקות ולו הגשתה של עתירה לבית משפט להורות על הסגרתו של נבזלין". נבזלין עתר לבית הדין לזכויות אזרח בשטרסבורג כנגד פסק הדין הרוסי, בטענה של עיוות דין חמור. עדיין לא נתנה החלטה בעתירה זאת.



בישראל נבזלין עסק מאז עלייתו בפעילות פילנתרופית נרחבת בנושאים שונים הקשורים למחקר ולימוד היסטוריה ותרבות יהודית, והוא מכהן כיו"ר חבר הנאמנים הבינלאומי של בית התפוצות. הוא הקים את קרן "נדב" והוא חבר במוסדות העליונים של הסוכנות היהודית, קרן היסוד, האוניברסיטה העברית ואוניברסיטת תל אביב. כמו כן השקיע נבזלין בישראל בנדל"ן ובמפעלים הפטרוכימיים.



השקעתו של נבזלין ב"הארץ" באה כחמש שנים לאחר שדומונט שאוברג מקלן הצטרפו ל"הארץ" בשותפות שחיזקה מאוד את העיתון מבחינות פיננסיות וניהוליות עם שותף שיש לו עניין רב בשגשוגה של ישראל, ועניין מיוחד של ראש החברה, אלפרד נוון דומונט בקו העיתונאי של "הארץ".



מו"ל "הארץ" עמוס שוקן אמר, כי ההשקעה החדשה היא סיום מוצלח לתהליך היכרות וליבון המטרות של החברה ובעלי מניותיה שנמשך כשנה בינו לבין ליאוניד נבזלין, ושבהצטרפותו כשותף וכחבר מועצת המנהלים בחברה, יש חיזוק משמעותי נוסף על ידי איש עסקים מנוסה ואדם שלעניין ולפעילות שלו בתחומי היהדות והחינוך יש ערך מוסף חשוב.



ליאוניד נבזלין אמר: "אני שמח על הצטרפותי לעיתון הארץ. אני משוכנע שיחד עם חברי למועצת המנהלים של העיתון נמשיך להצעיד את העיתון קדימה תוך השקעות נוספות בתחומי הליבה של העיתון והפלטפורמות הדיגיטליות, כל זאת למען הקוראים והמפרסמים".


אולי יעניין אותך

Disney100
alon-loria(6)
pexels-pixabay-48148(3)
podcast10
dismey1
gadi1

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח