איגוד השיווק הישראלי הכריז על הזוכים בפרס ה-Booster למהלכי דיגיטל. הזוכים הם האפליקציה החדשה של מכבי שירותי בריאות והנגשת תחרות האירוויזיון של “כאן”.
האפליקציה החדשה של מכבי נולדה במסגרת האסטרטגיה שהוגדרה במכבי ב-2016 – ˚360 של בריאות, “˚360 של דיגיטל”. היא נבנתה על תשתית חדשה, וכוללת מוצרים טכנולוגים מהמתקדמים בעולם. לאפליקציה מסך בית הניתן להתאמה אישית, אפשרות לצפייה בכל בני המשפחה במסך אחד, תצוגת התוכן הרפואי על פני ציר זמן ועוד. היא מציעה מגוון שירותים חדשים כמו צפייה בסיכומי ביקור, זיהוי באמצעות קוד חד פעמי, אפשרות לשינוי מועד תור, שיתוף מסמכים ועוד. היא בנויה על ממשק העומד בתקני נגישות מחמירים, כולל אפשרות הקראה.
מנימוקי השופטים: בשוק רווי אפליקציות ובענף מוטה צרכי שירות עצמי הצליחה מכבי לייצר אפליקציה מעולה עם חווית משתמש ייחודית, חשיבה על כל הפרטים ומענה הוליסטי ומתקדם לצרכי הלקוח בכל כפתור ובכל תהליך. מהתכתבות עם הרופא ועד חידוש מרשמים. האפליקציה החדשה גרמה לשיפור חווית השירות לחברי מכבי, צמצום ההתמודדות עם בירוקרטיה ואפשרות לביצוע שירותים מרחוק.
כחלק מהמהפכה הדיגיטלית שעובר תאגיד השידור כאן, ומתוך תפיסה של אחריות חברתית החליטו ב”כאן” להנגיש, לראשונה בעולם, את שידורי האירוויזיון לבעלי מוגבלויות. בישראל יש 750,000 כבדי שמיעה וחירשים, 200,000 כבדי ראייה ועיוורים ו-5% מהאוכלוסייה עם מוגבלות קוגניטיבית. אנשים אלה מודרים מחוויית האירוויזיון מדי שנה. בכאן יצאו לשטח כדי לבדוק את הצרכים של אוכלוסיות אלה, ורתמו את מיטב אנשי המקצוע לביצוע ההנגשות השונות.
תחרות האירוויזיון הועברה בשידורים מונגשים ל-3 מוגבלויות: חירשות, עיוורון ולקויות קוגניטיביות. במסגרת ה שידור המונגש לחירשים ובעלי לקויות שמיעה – צולם המנגיש לשפת הסימנים כאשר מאחוריו מסך ענק עליו מוקרן שידור האירוויזיון. המתורגמן קיבל את הפוקוס כדי להנגיש את השירים ואת המשדר עצמו בצורה ברורה וגדולה. ההנגשה בוצעה בשיתוף מיזם Sign Now.
השידור המונגש לעיוורים ובעלי לקויות ראייה הובא בתוספת קריינות הכוללת תיאורי התרחשויות ומראות ויזואליים על הבמה. הספרייה המרכזית לעיוורים ובעלי לקויות קריאה הנגישה את השידור הזה באמצעות 4 מנגישים מנוסים בהנחיה של מופעי תרבות, כנסים ואירועים. השידור המונגש לאנשים המתמודדים עם לקויות קוגניטיביות – נעשה תוך “פישוט סימולטני” – התאמה של תכני האירוע כך שיהיה מובן לאנשים עם יכולות קוגניטיביות שונות על ידי קריינות בשפה פשוטה, מיקוד רעיונות מרכזיים בלבד ושימוש במבנה תחבירי פשוט. זו היתה הפעם הראשונה בהיסטוריה שסוג הנגשה כזה נעשה בשידור חי. שידור זה בוצע בשיתוף המכון הישראלי להנגשה קוגניטיבית של אגודת עמי והקריה האקדמית אונו. את כל השידורים ליוו כתוביות על מנת שצופים שצורכים את השידור המונגש יוכלו לצפות בו יחד עם בני משפחה וחברים שאינם זקוקים להנגשה ויכולים ליהנות מהשידור באותה מידה.
לינקים לשידורים המונגשים רוכזו בדף נחיתה שהופץ בקהילות הרלוונטיות מוקם באיזורים מרכזיים באתר כאן והופץ בכל הפלטפורמות הדיגיטליות של התאגיד וכמו כן זכה למסע יח”צ מתוקשר. השידורים המונגשים של חצאי הגמר וגמר האירוויזיון זכו ליותר מ-200 אלף צפיות. ההופעות המונגשות שודרו גם בחינוכית (ההנגשה לשפת הסימנים, שזכתה ליותר מ-400 אלף צפיות) וברדיו “כאן תרבות” (השידור המונגש לעיוורים ובעלי לקויות ראיה).
מנימוקי השופטים:
מהלך ההנגשה של כאן מהווה מהפיכה ביחס של התקשורת לבעלי מוגבלויות ומציב סטנדרטים חדשים בשידורי חיים ובהנגשת מדיה ויזואלית. התגובות החיוביות הן מהציבור והן מאיגוד השידור האירופי מרגשות. המהלך תרם להעלאת המודעות לבעלי מוגבלויות ולשיח חיובי בנושא. כאן איפשר למבוגרים וצעירים לצפות לראשונה באירוויזיון ולהיות חלק מהחוויה הלאומית של קיום האירוע הענק בישראל. אפילו אנשים ללא מוגבלויות כתבו כי הם מעדיפים לצפות בשידורים המונגשים. מדובר במהלך מעורר השראה וכבוד.