כנס חיפה לתקשורת צעירה של אגודת העיתונאים תל אביב יחד עם עיריית חיפה ובשיתוף פורום המכללות בחיפה יתקיים ב 19 ביוני בין השעות 9:30-18:00 באודיטוריום חיפה. האירוע המרכזי יתקיים במעמד שר התקשורת והשר לענייני רווחה, חבר הכנסת משה כחלון וראש עיריית חיפה, מר יונה יהב. הכנס, המתקיים זו השנה השנייה, פתוח לכל העיתונאים ללא תשלום.
במהלך הכנס, ייפגשו בכירי עולם התקשורת לצד מיטב הכישרונות הצעירים בתחום ויתדיינו במגוון נושאים חמים. בכנס ישתתפו בכירי העיתונות המקומית, מאזור חיפה והצפון ובכירי תחנות הרדיו האזוריות של חיפה והצפון ומכל רחבי הארץ. כמו כן ישתתפו בכנס סטודנטים לתקשורת מהמכללות והאוניברסיטאות השונות מכל רחבי הארץ ובהן בכירי תחנות הרדיו החינוכיות הפועלות במסגרת החינוכיות השונות. עוד ישתתפו בכנס עיתונאים צעירים מן העיתונות המודפסת והמקוונת, כמו גם, עיתונאים צעירים מקול ישראל, גלי צה"ל ותחנות הרדיו האזוריות.
עוד בכנס: הופעת סטנד אפ משוחררת של דרור קרן, טקס חלוקת פרסים ע"ש מארק ביאנו וקוקטייל סיום חגיגי.
הכנס יכלול חמישה מושבים:
1. החלום ושכרו. מי שבוחר לעבוד בעיתונות, בין אם מתוך ראיית המקצוע כדרך לפרסום ובין מתשוקה אמיתית לעבוד במקצוע, משלם על כך בשנים לא מבוטלות של שכר זעום. בעולם בו כסף מגדיר כמעט כל דבר שזז מסביבנו, נוצר מצב אבסורדי ולפיו מעמדה של העיתונות הוא אומנם רם, אולם ביחס הפוך, מעמדו האישי של העיתונאי הוא בשפל המדרגה והמקצוע נתפש כתחנה זמנית בדרך למשהו אחר בחיים. האם מדובר במגמה שלא ניתן לשנותה?
2. עזוב אותך ממקומון, כתוב בלוג! מהפכת המקומונים של שנות השמונים יצרה בתי גידול רבים ומגוונים לעיתונאים, אולם מאז הימים ההם נחלש כוחם של העיתונים המודפסים בכלל ושל המקומונים בפרט וחלו תמורות אדירות במרחבי האינטרנט. מי שחלם להיות עיתונאי או פשוט לכתוב את הגיגיו בצורת טור כזה או אחר פשוט פתח לעצמו בלוג ויצא לדרך.. זן חדש של כותבים בא לעולם, האם הם עיתונאים?
3. הרי החדשות והבידור תחילה. מהדורת החדשות המסורתית התחילה לעסוק במה שמעניין לא פחות ממה שחשוב, עד כדי כך ש"המעניין" זכה למהדורה משלו בנוסף לחלקו היחסי במהדורת החדשות המיושנת. אי אפשר להתעלם מהעובדה שיותר ויותר אנשים בוחרים לצרוך מדיה בידורית. החשוב והמעניין "ראש בראש". האם זה אסקפיזם? מה המשמעות הכלכלית של הבידור הזה ? המדיה חדשה, אבל מה עם התוכן?
4. מה לעיתונות ולחינוך? האם חינוך הוא אחד מתפקידיה של העיתונות או שמא יעודה הוא בהבאת אינפורמציה נטו? כיצד סיקור תקשורתי משפיע על עיצוב דעת קהל במגוון נושאים? האם לא מדובר בסוג של חינוך הציבור ב”דלת האחורית”? האם אין זאת התכחשות לעובדה שהעיתונות אכן מחנכת או לפחות מבקשת לחנך, גם אם היא מתכחשת לכך או אפילו אינה מודעת לפעולותיה החינוכיות?
5. מושב מליאה. במציאות עתידית שבה כל אחד יוכל להתחבר לפס רחב באמת,כאשר כל ספק תקשורת פוטנציאלי יוכל להעביר כמות אדירה של תכנים באיכות, מהירות וזמינות שייתרו את העולם הישן של הברודקאסט על שלל שחקניו – איך תראה העיתונות אחרי הרגע הזה? האם היא תשנה את פניה? האם ייווצרו פורמטים חדשים להעברת מידע?