מבדיקת שוק שערכה חב' שוקולד הפרימיום "דה קרינה" מרמת הגולן לקראת "ולנטיין דיי" – יום האהבה הבינלאומי עולה שהישראלים אוכלים כ-28,000 טון שוקולד בשנה, כאשר הישראלי אוכל בממוצע כ-3.5 ק"ג שוקולד – לעומת השוויצרים, הגרמנים וההולנדים שאוכלים כ-8-12 ק"ג שוקולד בשנה בממוצע לאדם.
השוקולטיירית קרינה צ'פלינסקי מציינת, שמבדיקת השוק שנערכה עולה עוד שב"ולנטיין דיי" יש גידול של 400% בצריכת ואכילת שוקולד לעומת כל יום אחר בשנה.
ההערכה הינה שהישראלים מוציאים כ-520 מיליון ₪ בשנה על רכישת שוקולד, פרלינים, בונבוניירות שוקולד ועוד.
70% מהגברים מעדיפים שוקולד מריר. 65% מהנשים מעדיפות שוקולד חלב או פרלינים.
מפעל שוקולד הבוטיק "דה קרינה" הממוקם בעין זיוון ברמת הגולן הוקם לפני כ- 10 שנים ע"י קרינה וגיורא צ'פלינסקי, זוג עולים מארגנטינה שהגיעו להגשים את חלומם בארץ ישראל והקימו בלב רמת הגולן את מפעל שוקולד הבוטיק "דה קרינה".
קרינה צ'פלינסקי היא דור שלישי למשפחת שוקולטיירים מארגנטינה שעלתה לישראל עם חזון להמשיך מאה שנות מסורת משפחתית של ייצור שוקולד פרימיום בעבודת יד שהתחילו בגרמניה, עברו לארגנטינה והמשיכו לישראל.