שוק שמלות הכלה נאמד בכ – 150-200 מיליון ש"ח בשנה, ובסך הכל מושכרות בשנה כ-30 אלף שמלות כלה. כך עולה מסקירה שערכה CIA – קרדיט אינפורמיישן אסוסיאיישן מקבוצת גאון שוקי הון. הסקירה נערכה לקראת ל"ג בעומר – חג החתונות, שיחול בשבוע הבא. מהסקירה עולה עוד כי בארץ קיימות כ-380 נקודות מכירה לשמלות כלה ולצדן פועלות עשרות תופרות עצמאיות.
סקירות ומחקרי שוק של CIA ניתנים להזמנה ורכישה באמצעות שתר ALLMARKETING.
עוד עולה מהסקירה של CIA שכ-75% מהכלות מעדיפות לשכור את שמלת הכלה ורק 25% רוכשות אותה, אולם בשנים האחרונות יש שינוי קל במגמה. יותר ויותר כלות אינן רואות הצדקה כלכלית לשלם מחיר כה גבוה עבור שימלה שאינה נשארת אצלן, ולכן מעדיפות לשלם מעט יותר ולהשאיר את השימלה למזכרת. הצבע הפופולארי של שמלות הכלה הוא הלבן. כ-80% מהשמלות הכלה הינן יצור מקומי וכ-20% מיובאות מחו"ל ובעיקר מטורקיה.
חנויות שמלות הכלה מוכרות כ-70% ממרכולתן במהלך בחודשי הקיץ: אפריל-אוקטובר. המחירים בעונה זו עשויים לעלות בעשרות אחוזים, לעומת החורף. על פי הסקירה, שמלת כלה ממוצעת מושכרת 3-4 פעמים ולדברי מעצבים בתחום, למרות החומרים המיוחדים בהם מנקים את השמלות, הן בסופו של דבר מתבלות לאחר מספר מועט של פעמים. רבים מבעלי העסקים תורמים לבסוף את השמלות. בממוצע, כל כלה מבקרת בכ- 3-4 סלונים לכלות בטרם תיבחר את השימלה המועדפת.
שוק שמלות הכלה מתחלק ל-3 קבוצות עיקריות: הקבוצה הראשונה, והיקרה ביותר היא של שמלות המעצבים. כלה המעוניינת להתהדר בשם של מעצב יוקרתי כמו דני מזרחי, גלית לוי, פנינה טורנה, אושידהאו יובל כספין תאלץ להיפרד מ 6,500 ₪ ועד ל – 20,000 ש"ח. הסיבה העיקרית למחירים הגבוהים הם השם והאיכות המקצועית של כל מעצב. הקטגוריה השניה היא של סלוני הכלות בהם המחירים נגזרים ישירות ממוניטין סלון הכלות וממיקומו. מחירי השמלות בסלונים אלה נעים, בממוצע, בין 3,000 ₪ ל-6,000 ₪. הקטגוריה השלישית היא של התופרות העצמאיות שחלקן עובדות מהבית או מעסק פרטי קטן. מחירה של שימלה ממוצעת אצל תופרת נעה בין 2,500 ₪ ועד 5,000 ₪.
מהסקירה שערכה CIA עולה כי ישנו גם פתרון זול יותר לשמלות כלה: גופים כמו נעמ"ת מפעילים פרוייקטים של השכרת שמלות במחירים הנעים בין 600-700 ₪ לשמלות בהן אין צורך להכניס תיקונים ועד ל – 1,500 ₪ בלבד. במגזר החרדי, בעיקר בבני-ברק ובירושלים, פועלים למעלה מ-40 ארגוני גמ"חים של שמלות ואביזרים לכלות. השמלות מושאלות בדרך כלל ללא תשלום, כשהכלה תתבקש לכסות את עלות הניקוי היבש אחרי החתונה. השמלות מושכרות גם לכלות חילוניות אך יש לזכור כי סגורות ועל פי כל כללי הצניעות.
על פי כלכלני CIA ענף שמלות הכלה מאופיין ברמת סיכון גבוהה. חנויות רבות לשמלות כלה אינן שורדות לאורך זמן עקב תחרות גבוהה ודרישה לשרות ברמה גבוהה, עמידה בהתחייבות, אטרקטיביות במחירים ועוד. בחברה ממליצים לספקים המספקים בדים, תכשיטים ואביזרים שונים לחנויות וסלוני כלות, לבצע בדיקות אשראי על כל חנות בטרם יחלו לעבוד עמה.