הכנסות טיב טעם צמחו ברבעון ב- 13.6%

חגי שלום, המנכ"ל ובעל השליטה מסר: "אנו שמחים על תוצאות הרבעון השני של שנת 2020 ועל תוצאות המחצית הראשונה של השנה כולה, בהן נמשכת מגמת הגידול במכירות וצמיחה חזקה בכל הפרמטרים התפעוליים והפיננסיים.


מעבר להשפעת הקורונה, נחלת כלל הרשתות, טיב טעם נהנתה מצמיחה יוצאת דופן, פרי תפיסת המחיר החדשה שהושקה בתחילת השנה שעיקריה – הורדת מחיר לכ-1,000 מוצרים בסיסיים למחירי שופרסל דיל והענקת מועדון חברים חינם.



תפיסת מחיר זו, המבוססת על עקומת התמורה המוכרת, קבעה כי הדרך הראויה להגברת המכירות בהינתן האיכות המיוחדת וחוויית הקניה, של טיב טעם, תתבסס על הוזלת מחירים.


ציבור הלקוחות הנאמן של טיב טעם, שיתף פעולה באורח מרשים עם הגישה, בא בהמוניו לחנויות הרשת והגדיל משמעותית את הקניות במחירים ההוגנים המוצעים.


יתר על כן, לקוחות חדשים רבים פקדו את חנויות הרשת, אלו נפגשו לראשונה עם האיכות המיוחדת של טיב טעם ומצאו כי המחירים סבירים ביותר. חלק ניכר מלקוחות אלו הפכו ללקוחות קבועים ונאמנים והצטרפו למועדון החברים, חינם כמובן, חלק מתפיסת המחיר החדשה.



"התוצאות מראות כי דרך זו נתפסת על ידי הציבור באורח חיובי מאד, דבר שהתבטא בתוצאות המצוינות של המחצית הראשונה של שנת 2020 – גידול של 14.6% במכירות ושל 203.6% ברווח נטו.


אנו נמשיך, לפיכך, ונעמיק את הגישה של הוזלת המחירים ולקראת חגי תשרי נוזיל כ-1,000 מוצרי פרטו נוספים, לצד כ-1,000 מוצרים שהוזלו וגם כאן, הייחוס יהיה למחירי שופרסל דיל – לאמר, המחירים יהיו שווים או נמוכים ממחירי שופרסל דיל"



"אנו מצפים שהקהל יגיב כפי שהגיב במהלך הראשון, או אז, נמצא כי ניתן להרוויח יותר על בסיס הוזלת מחירים ולא דווקא, ע"י העלאתם"



תמצית תוצאות הפעילות לרבעון השני לשנת 2020


הכנסות מגזר קמעונאות המזון ברבעון השני של השנה עלו בשיעור של כ-20.3% והסתכמו בכ-361.8 מיליוני ש"ח, בהשוואה למכירות בסך כ-300.8 מיליוני ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. במחצית הראשונה של השנה הסתכמו ההכנסות בכ-669.7 מיליוני ש"ח, עלייה של כ-21.1% לעומת הכנסות בסך כ-553.2 מיליוני ש"ח בתקופה מקבילה אשתקד.



הפדיון והפדיון למ"ר בחנויות זהות ברבעון השני של השנה צמח ב-19% וב-23.8% בהתאמה בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. במחצית הראשונה של השנה הפדיון והפדיון למ"ר בחנויות זהות עלה ב-19.5% וב- 25% בהתאמה בהשוואה לתקופה מקבילה אשתקד.



במגזר התעשייה, סך ההכנסות הסתכם בכ-83 מיליוני ש"ח, לעומת כ-94.3 מיליוני ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. עיקר הקיטון מיוחס להפסקה יזומה של פעילויות לא רווחיות (בשר ובעלי כנף טרי) לצד גידול בקטגורית היין, אלכוהול ומוצרים טרמיים וכן לירידה במכירות למסעדות נוכח משבר נגיף הקורונה והשפעתו על עסקים שאינם חיוניים. במחצית הראשונה של השנה הסתכמו הכנסות מגזר התעשייה בכ-167.1 מיליוני ש"ח לעומת הכנסות בסך כ-184.7 מיליוני ש"ח בתקופה מקבילה אשתקד.



סך מכירות הקבוצה ברבעון השני של השנה הסתכמו בכ-410.8 מיליוני ש"ח, בהשוואה לכ-361.7 מיליוני ש"ח ברבעון המקביל אשתקד, עלייה של כ-13.6%. במחצית הראשונה של השנה הסתכמו הכנסות הקבוצה בכ-772.5 מיליוני ש"ח, בהשוואה להכנסות בסך כ-674.2 מיליוני ש"ח בתקופה מקבילה אשתקד, עלייה של כ-14.6%.


אולי יעניין אותך

 נהון מנהל השיווק והסחר של מכבי פארם ורפאל חדידה ברזילי בעלים חב' ג'רוויטל ישראל צלם א
Alon Yaakob by Nadav Cohen Yonatan
 קליש קרדיט צילום דרור סתהכל
JD SPORTS צילום יחצ (2)
Untitled (1620 × 1080 px) (1)
 מנכל ומבעלי גרג קיטשן צלם אלעד גוטמן (42) -

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח