הפסקת האש בצפון אמנם נכנסה לתוקף, אולם ,יקבי רמת הגולן, מהמובילים בתחום היין בישראל, והמרכז הגסטרונומי על השולחן יוצאים בשיתוף פעולה אסטרטגי. במסגרת זו, מרוכז פרויקט תמיכה באומני האוכל של הצפון תחת השם – "הצפון על השולחן", במטרה לעודד ולקדם את עסקי האוכל באזורים שספגו ו(עדיין) סופגים פגיעה קשה בימים אלה.
כחלק מהפרויקט החליטו החברות לאפשר לקהל הרחב ולמסעדנים לרכוש מוצרים מן היצרנים בצפון. מדובר ביצרנים, חקלאים ובעלי עסקים קטנים, שרבים מהם נתונים במצב של סכנה למפעל חייהם, דוגמת: מעדן פטל- שעל, מיצים טבעיים- קשת, קונדיטוריה שמו- חיפה ועוד.
המרכז הלוגיסטי של יקבי רמת הגולן באזור יקלוט את ההזמנות שיבוצעו ע"י סוחרים במרכז וממנו ייאספו המוצרים ישירות למרכז הארץ.
כחלק מהפרויקט ובחסות יקבי רמת הגולן, יעלה באתר האינטרנט על השולחן, אייטם הקורא לתושבי המרכז לקנות תוצרת צפונית, ובנוסף יוקדשו מס' עמודים בגיליון החג של המגזין לחשיפתם של יצרני האוכל בצפון.