חשיבותו של ארון התקשורת

יש הרבה סוגים של ארונות ופתרונות אחסון. בשנים האחרונות, אחד המרכזיים בהם הוא ארון תקשורת או ארון שרתים. כאשר כל העולם מתבסס על העברת נתונים ותקשורת, דיגיטלית, אלחוטית ואינטרנטית, באמצעות מחשבים, סמארטפונים או כל אמצעי אחר, יש צורך לייצר תשתית איכותית ולשמור עליה בצורה מיטבית.


עסקים רבים, גדולים וקטנים ואפילו בתים פרטיים, מרושתים במערכת תקשורת הכוללת ציוד יקר ערך. כבלים נתבים, מערכת טלפוניה, ראוטרים וכד' על מנת לשמור על הציוד יש צורך לאגד אותו במקום אחד. בבית הפרטי בד"כ מדובר על 2-3 מכשירים הנמצאים באותה נקודה ממנה יוצאת התקשורת, אך כאשר מדובר על עסקים וארגונים גדולים, יש צורך במיקום מרכזי מסודר, עסקים קטנים יכולים להסתפק בסידור של ארון תקשורת וארגונים גדולים משופעי ציוד מספקים חדר תקשורת מרכזי.


באופן עקרוני, רוב הארונות המשמשים בתים פרטיים או עסקים קטנים הינם ארונות פאסיביים בהן מונחות תשתיות התקשורת. בקטגוריה הזו ניתן למצוא ארון קומפקטי ללא דלת, עם פתח מרכזי לכבלים ומיקום להנחת ראוטרים וכן ארון עם דלת המסתירה את המכשירים שנמצאים בה במטרה לשמור על הנראות והאסטטיקה של החלל. רוב מתקני התקשורת בבתים או במשרדים הקטנים, נמצאים במקום מרכזי, בסלון או בחדר ישיבות, רוב האנשים אינם אוהבים לראות כבלים מסתובבים או מכשירים מהבהבים ומומלץ לרכוש את הארונות בעלי דלת, הנראים כמו כל ארון אחר בחדר.


כאשר מדבר על עסקים או ארגונים גדולים, בעלי צרכי תקשורת משמעותיים וציוד רב, רכישת ארון תקשורת איכותי אינה נחשבת למותרות, זהו ציוד הכרחי לעבודה יעילה ותקנית של העסק. כאן כבר יש צורך בארון מקצועי אשר ישמור בצורה מיטבית ובטיחותית על ציוד התקשורת, הטלפוניה והאינטרנט ובעיקר על הנתונים שעוברים שם בכל רגע נתון.


הבחירה חייבת להיעשות תוך בחינת גודל הארגון והצפי לעתיד, אפיון מערכות התקשורת הקיימות כיום ומניית ציוד הקצה של כלל העובדים. התכנון חייב לכלול את המצב הנוכחי מבחינת מערכות תקשורת וציוד קצה וכן את הצפי לתוספת רשתות ומערכות מידע, ורשימה עתידית של הציוד אשר יותקן בארון ואופן החיבור של כל מכשיר.


רק לאחר הבנת הצורך הקיים והעתידי ניתן לקבוע את גודל הארון הנדרש ואת המיקום המתאים להעמידו. איתור המקום האופטימלי להעמדת סל תקשורת או ארון, חייב להתייחס למס' נתונים חשובים. בראש ובראשונה חיבור נוח ובטיחותי למקור חשמל, נגישות בעת צורך אך לא מרכזי מידי עבור כלל העובדים. החלל צריך להיות רחוק ממקור מים ממקור חום או שמש ישירה. ישנם ארונות בהם מותקנת בקרת אקלים שוטפת אשר מבטיחה שמירה על הציוד לאורך זמן.


כמובן כאשר רוכשים מוצר בעל חשיבות עליונה לארגון, יש צורך שיענה על כל הצרכים והדרישות הטכניות, אבל, לא פחות חשוב מזה זאת הדרישה החזותית. השפע הקיים בשוק סלי התקשורת מעניק אפשרות למצוא גם את הארון המתאים לעיצוב המשרד ולא פוגם בסטיילינג הכללי של החלל. ארונות בשלל גדלים וצבעים, עם דלת זכוכית שקופה או אטומה, בהתאם לטעם האישי והעיצובי.

אולי יעניין אותך

קייטרינג לאירועים
פילאטיס
telaviv
Outscape
UX_EllenboroughPark
Picture12

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח