כיצד לבנות ולחלק תקציב פרסום?

השקענו במוצר ואנחנו רוצים לפרסם אותו! כמה צריך להיות תקציב הפרסום שלנו? כל עסק צריך להשקיע בפרסום 14% מהמחזור שלו – אחרי מסים וחומרי גלם (כלומר לפני שמחשבים את המשכורות).



בהנחה שהעסק שומר על הלקוחות הקיימים שלו – פרסום נועד להביא קהל חדש. זרימה של קהל היא חשובה מאוד, משום שלא כל הלקוחות נשארים איתנו תמיד, מסיבות שונות, גם אם הם מרוצים ב 100%.



ומה עם מוצר חדש לגמרי- ובמקרים בהם משרדנו מטפל – מופע חדש? אם האמן הוא מוכר, ייתכן ש 14% מהמחזור יספיק. כשמדובר בהחדרה של אמן חדש, כמות המאמץ הנדרשת הרבה יותר גדולה. מאמץ יכול להתבטא בעבודה או בכסף שהאמן משקיע אצל בעלי מקצוע, אך כמו שאומרים "יגעת ומצאת, תאמין". לא אחת נתקלתי באמנים שהכינו מופע מדהים, והעלו אותו במרץ רב. האולם היה מלא בחברים. פעם, פעמיים וזהו. כדי שמופע ישרוד לאורך זמן, חייבים לקדם אותו בדרך זו או אחרת.



ואז נשאלת השאלה איך לחלק את התקציב וכיצד לראות האם פרסום מסוים עובד?



כשיש תקציב קטן חשוב מאוד לכוון לקהל היעד. לדוגמא לחלק פליירים באיזור המופע או כשמדובר במוסיקה קלאסית להגיע לכלי התקשורת שחובבי המוסיקה אוהבים. כשמדובר באמן לא מוכר, פרסום יחיד יכול שלא לעורר תגובה בכלל. כאן התקפה חזיתית מכל הכיוונים יכולה לעשות את העבודה: פוסטרים באיזור של המופע, פליירים, אייטמים בעיתונות מקומית ועיתונות מתמחה, כתבות באינטרנט ובניוזלטרים של מופעים המגיעים לקהל היעד, ואפילו טלפונים לקהלי יעד על ידי משרד טלמרקטינג מתמחה, יכולים בסוף להזיז את הגבינה.


מה בנוגע לפרסום בעיתון ארצי?



מודעה בעמוד המופעים בעיתון פופולרי נחשבת פעמים רבות כדבר יוקרתי, אך האם היא תביא את הקהל? במחיר של מודעה אחת ניתן לעתים לעשות קמפיין שלם ברמה המקומית. כאשר מדובר במופע נישתי – כגון לקהל דוברי אנגלית, רוסית , ספרדית, קהל דתי. פרסום בתקשורת מתמחה בהחלט משתלם. ההמלצה שלי היא להתחיל לפרסם מופע בעיתונות המודפסת אחרי שהוא מתחיל לייצר גם באזז מפה לאוזן, או כאשר הגוף או האמן כבר מוכרים ועצם קיום מופע חדש מעורר עניין.


*הכותבת הינה מנהלת משרד אוצר תרבות, יחסי ציבור וקידום אמנים ומוסדות תרבות ותיירות תרבותית.

אולי יעניין אותך

danon10
allmarketing83
shilot1
torgi7
torgi1
annyt7

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

מוקאפ
חנויות ספורט
שולחן קינוחים