כיצד להתראיין לעיתונות?

אנדי וורהול אמר פעם כי "לכל אדם מגיעות 15 דקות בחיים של תהילה", אך לא הוסיף כי כדאי גם להתכונן אליהן כראוי. הכנה נכונה לקראת המפגש העיתונאי יכולה לשפר את האופן בו תוצג לבסוף על גבי העיתון ותעביר את מסריך באופן הרצוי לך.

1. הכר את העיתונאי – עשה עבודה מודיעינית על העיתונאי – על מה הוא כתב בעבר, מהם הנושאים המעניינים אותו, מה מידת הבנתו את תחום העיסוק שלך או את נושא הכתבה. כדאי גם לבדוק עם עמיתיך האם הם רואיינו אצל העיתונאי ולקבל מהם מידע. נתונים אלו יסייעו לגבש תמונה בהירה יותר של אופי הראיון והשאלות שיוצגו בפניך.

2. ערוך שיחה מקדימה העיתונאי – שאל את העיתונאי מהן הנקודות החשובות מבחינתו ונסה למקד את מסגרת הראיון. בכל אופן, אל תשאל מה תהיינה שאלותיו – הוא לא יענה לך.

3. תרגל את תשובותיך – כך שבמהלך הראיון תשמע ברור, מדויק ותכליתי.

4. אל תשתמש במילות ז'רגון – אל תשתמש במילים מקצועיות וטכנולוגיות או Buzz Words, אשר מבחינתך אלה מילים יום-יומיות אך רוב הציבור עשוי שלא להבין. אם אתה נאלץ להשתמש במילים אלו וודא כי הן מובנות או דאג להסבירן. רצוי גם להשתמש בדימויים פשוטים, המוכרים ושווים לכל נפש.

5. תן הצהרה משמעותית- נסה לשלב את התשובה שלך במסרים העיקריים שאתה מעוניין להעביר וליצור הצהרה בעלת משמעות שניתן לצטט אותה או להופכה לכותרת.

6. גבש נתונים – דעתך הופכת להיות דעת מומחה כאשר היא מגובה על ידי שימוש במספרים ונתונים, סטטיסטיקות, מחקרים, שמות ואירועים.

7. אל תשמע כמו פרסומת- שימוש ב"סיסמאות פרסומת" יגרום לעיתונאי לא לכתוב את המאמרידיעה ובעתיד גם לא ליצור איתך קשר.

8. חזור על מסריך העיקריים- אתה יכול לומר את אותם הדברים בדרכים שונות כך שמסריך יעברו. הדגש את המסרים העיקריים מספר פעמים על מנת לוודא כי הם נקלטו ונרשמו.

9. אמור רק את מה שאתה רוצה לראות מודפס – כל מה שתאמר עלול להתפרסם. לכן, גם אם המיקרופון או הטייפ כבויים, אין זה אומר כי אתה יכול לומר הכל. אל תאמר לעיתונאי: "המידע הבא לא לציטוט". תפקיד העיתונאי הוא לפרסם ואם אפשר רצוי שיהיה בלעדי. אל תנדב מידע שעלול להזיק מבחינתך.

10. לעולם אל תגיד "אין תגובה" – זה עלול להתפרש כאילו יש לך מה להסתיר. במקום זאת אמור שאינך יכול לספק את המידע כעת. הסבר בקצרה מדוע.

11. היה כן – חשוב לומר את האמת ולהקרין אמינות. אם אינך יודע את התשובה פשוט אמור זאת.

12. היה חיובי- הצהרות שליליות עלולות לצאת רע. הדגש את נקודותיך החזקות ולא את חולשות יריביך.

13. שתף פעולה והיה אדיב – פעל ליצור מערכת טובה וחיובית עם העיתונאי כדי שירצה שוב לחזור אליך גם בעתיד. בנוסף, ראיון שנערך באווירה טובה סיכוייו לתוצאות חיוביות גוברים. בסוף הראיון הודה לעיתונאי.

* אורן בסון הינו עורך פורטל השיווק הישראלי Allmarketing, מנכ"ל חברת הייעוץ התקשורתי-שיווקי אולמדיה www.allmedia.co.il ומדריך ב- Allmarketing Training

אולי יעניין אותך

דרור-אורפז-קרדיט-משה-נייס
 מסך 2024-09-30 093238
dolphin logo
מחזור
friedman1
man-assembling-circuit-board-laptop07111

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח