ל.ה.ב פותחת מחזור נוסף של תוכנית "UPDATE בניהול השיווק העוסקת בחידושים באקדמיה ובשטח, בעולם השיווק

ל.ה.ב. (לימודי הכשרה בניהול) בפקולטה לניהול באוניברסיטת תל-אביב, תפתח בשבוע הבא מחזור נוסף של תוכנית "ל.ה.ב. UPDATE בניהול השיווק". תכנית המנויים השנתית – המיועדת למנהלים בכירים, מנהלי שיווק, פרסומאים ומנהלי פרסום בחברות גדולות – כוללת עשרה מפגשים מקצועיים במגוון תחומי השיווק, ומשלבת ידע רב ועדכני מן השטח ומהאקדמיה. התוכנית מיועדת לבוגרי תואר שני שרוצים לשמור על קשר עם האקדמיה ועם מי שנמצא בקדמת הידע האקדמי. מרכזת התוכנית היא רננה פרס, מהפקולטה לניהול.



המפגש הראשון בסדרה, שיתקיים ביום ראשון ה- 13.11.05, יעסוק בנושא יצירתיות בשיווק, תחת הכותרת: "בתוך הריבוע או מחוצה לו – היכן מסתתרות המהפיכות?" את המפגש ינחו פרופ' יעקב גולדנברג מביה"ס למנהל עסקים באוניברסיטה העברית, וכן עינת יוזנט רביד, סמנכ"ל שיווק בטבעול. לדברי רננה פרס, מסתבר כי כאשר מדובר ברעיונות מהפכניים ששינו טכנולוגיות ומוצרים, "התבוננות פנימה" היא זו שהייתה המנוע מאחורי השינוי והמהפכה שהביא. דווקא אלה ששמרו על הכללים, אך שינו אותם באופן מזערי, הם שהביאו את הבשורה החדשה.



מפגשים נוספים יעסקו בנושאים: מודיעין תחרותי; מדוע צרכנים דוחים שימוש במוצרים מסוימים; חידושים בשיטות למדידת יעילות הפרסום; חסמי מעבר כאמצעי ליצירת נאמנות לקוחות; השקת מוצר חדש בשוק העולמי; הערך העקיף של המלצה מלקוח; אלמנטים אסטרטגיים מרכזיים בפיתוח מוצרים חדשים; מתי כדאי להציע תוכנה ומוצרי מידע בחינם. בין המרצים בתוכנית הם: פרופ' יעקב הורניק, ד"ר ברק ליבאי, ד"ר אייל מעוז, אבנר ברנע, דגנית עין-גר, עירית ניצן ועוד.



ד"ר אורה סתר, יוזמת התכנית ומנכ"לית ל.ה.ב., אומרת כי יש מקום לפרוס את לימודי הניהול מעבר לטווח ה- MBA ולתכניות ההכשרה הרגילות: "UPDATE" מבוססת על התפיסה של "למידה לאורך החיים" שהולכת וקונה אוהדים רבים בקרב הצמרת העסקית והכלכלית של המשק הישראלי, בעיקר עקב ה"געגוע ללימודים" הבולט במיוחד בקרב בוגרי תואר שני, וכן על הצורך המעשי בקרב בוגרי מכללות ובוגרי אוניברסיטאות שסיימו מזמן את לימודיהם לרכוש ידע מעודכן בתחומי עיסוקם".



ד"ר סתר מציינת כי אחת הסיבות להצלחת התוכנית, שעד היום השתתפו בה כבר מאות מנהלים, היא השילוב של מרצים אורחים המגיעים מן השטח. בין המרצים האורחים שהשתתפו במפגשים הקודמים היו: גבי רוטר מקסטרו, חיים רומנו מנכ"ל אל-על, יהודי ליפמן מיוניליוור, פרופ' סטיבן ברנט מקלוג, יעקב גינצבורג מקלאב מרקט, הפרסומאי אייל חומסקי, ד"ר רינה דגני, אלי רייפמן מאמבלייז, גיל רוזנפלד מ- HP ועוד.



המפגשים יתקיימו אחת לחודש בימי ראשון, בין השעות 17:30-20:30. המחיר למנוי ל-7 מפגשים לבחירה מבין ה-10 המוצעים במהלך השנה הנו 1,330 ₪ ולמפגש בודד: 220 ₪.



לפרטים והרשמה למפגש: 03-6408375, 052-2246314, www.lahav.ac.il.

אולי יעניין אותך

table
רקנאטי קסטיאל רזיאל
מאיה רדושינסקי סמנכלית חטיבת לקוחות פרטיים פרטנר תומר לוי מנכל סיין נאו
קולורטק-צילום גיל שטיר
תמיר גורן, מנכל קבוצת SQLink עם ילדים של עובדי הקבוצה צילום באדיבות סקיולינק (1)
מאיה רדושינסקי סמנכלית שירות ומכירות בפרטנר תומר לוי מייסד סיין נאו איתי דויטש עורך דין ושותף נשיץ ברנדס אמיר

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
מכונה גלידה נינג'ה צילום יחצ
לירון ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח