לכבוד יום העצמאות: חברת comme il faut משיקה שמן זית מסחר הוגן בשיתוף עמותת "פעולה ירוקה"


Comme il faut בשיתוף עם סחר הוגן מחזקת את מחוייבותה למעורבות חברתית וקהילתית על ידי תמיכה בסחר הוגן.


שמן הזית החדש מיוצר בכבישה קרה ומופק מזיתים מזן נבלי המגודלים ללא חומרי הדברה או דישון במשקים המשפחתיים של קואופרטיב "זייתון" בכפרים הפלשתינים מסחה, בידיא ודיר באלוט. קום איל פו רוכשת שמן איכותי זה במחיר הוגן אשר מכסה את עלויות הייצור ועלויות שכר. תשלום מראש מאפשר לחקלאים להשקיע בעתידם, לשפר את איכות החינוך בקהילתם, לשפר את תנאי מחייתם, ליעל שיטות עבודה ועוד.


מערכת החליפין בין קום איל פו לקואופרטיב "זייתון" הינה מערכת יחסים לטווח ארוך המבוססת על אמון וכבוד ומטרתה להעצים את הקהילה ולעבוד יחדיו לקראת מטרות חברתיות וכלכליות.


סחר הוגן הוא תהליך יצור אשר עומד בקריטריונים הבאים: שמירה על הסביבה, תנאי עבודה הולמים, שכר הוגן, שוויון מגדרי, יצירת הזדמנויות ליצרנים מעוטי יכולת כלכלית ועוד.



סיביל גולדפיינר, מנכ"לית ובעלים של קום איל פו- "אחת הבעיות היותר קשות של הכלכלה הגלובלית היא חלוקה לא שיוויונית של העושר. קום איל פו רואה חשיבות גדולה בקשרים הישירים דרך פעולה ירוקה אל החקלאים עצמם, שיתוף פעולה זה מאפשר חלוקה שוויונית יותר של ההכנסה"



עמותת "פעולה ירוקה" פועלת בחמש השנים האחרונות לקידום הסחר ההוגן בישראל בשני מישורים: קמפיין חברתי ושיווק מוצרי סחר-הוגן.



אבי לוי, מנכ"ל העמותה: " כל מוצר סחר הוגן תומך באוכלוסיות מוחלשות בדרך אחרת, את שמן הזית, למשל, אנחנו מייבאים מחקלאים פלסטיניים שהופרדו משטחיהם בגלל גדר ההפרדה. כתוצאה מכך הם מתקשים להגיע לשטחים החקלאיים שבבעלותם, לעבד, למסוק ולשווק את תוצרתם. האזורים האלה הם בין הפוריים ביותר בגדה המערבית, והפעילות החקלאית היא אחד ממקורות ההכנסה העיקריים ביישובים הנמצאים שם. הפגיעה בענף החקלאות גורמת להרעה משמעותית במצב הכלכלי בשטחים, הקשה בלאו הכי, ומשפחות רבות צפויות להתדרדר לחיי עוני.



פעולה ירוקה עובדת עם מגדלים בשלושה כפרים שונים: מסחה, בידיה ודיר בלוט. החקלאים בכפרים האלה סובלים מהתנכלויות של מתנחלים, גזילת אדמותיהם ועוד. העמותה תומכת במגדלים בייעוץ ובמכירת תוצרתם בישראל. בהוצאות היבוא והשיווק משתתף ארגון אוקספאם הבריטי, הפועל גם הוא ללא מטרות רווח, ואנחנו מסתייעים גם בתרומות נוספות".



קום איל פו משלבת לאורך השנים תפיסת עולם חברתית ומקפידה לשתף פעולה עם גופים וארגונים חברתיים תוך עידוד פרויקטים למען הקהילה. באמצעות המוצרים, מביעה comme il faut את אמונה בשיטות הוגנות של ייצור ומסחר, ומבקשת לקחת חלק בפעילות למען שינוי חברתי – סביבתי.



מוצרי סחר הוגן מוצגים בחנויות החברה לצד מתנות ומוצרים ייחודיים שיוצרו על ידי עמותות וארגונים לאנשים בעלי צרכים מיוחדים.



השמן מוצע למכירה בחנויות קום איל פו במשקל של 1/2 ליטר ושל 2 ליטר.

אולי יעניין אותך

ניוזלטר
מסע לקוח
מודל עסקי
אסטרטגיה שיווקית
 סיוון - מנכלית ובעלים משרד ליעוץ שיווקי__צלמת - מירי ביטון
 עדכני 2022 צילום אסיה רביבו

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח