לקראת ט"ו בשבט: נתונים (כלל לא יבשים) על שוק הפירות היבשים

חברת גת מזון הנמצאת בבעלות מלאה של ליימן שליסל, מרחיבה פעילות ונכנסת לקטגוריית הפירות היבשים ומשיקה סדרת מוצרי פירות יבשים מזנים איכותיים, ארוזים בקופסאות השומרות על טריות המוצר לאורך זמן. הסדרה כוללת בשלב ראשון 5 מוצרים ובהם: משמשים, תמרים, שזיפים מיובשים, צימוקים בהירים וצימוקים כהים. בפיתוח הסדרה החדשה הושקעו כחצי מיליון ₪.



איציק שמואל מנהל השיווק בחברת גת מזון מסר כי בתום שנת הפעילות הראשונה צפויה החברה להחזיק בנתח שוק של כ- 15% משוק הפירות היבשים הארוזים בישראל. עוד מסר שמואל כי במסגרת ההשקה בכוונת החברה לרענן ולהגדיל משמעותית את קטגוריית הפירות היבשים בישראל, ובתוך כך להפוך למובילים את השוק בפיתוח ובחדשנות. הכניסה לקטגוריות הפירות היבשים" מדגיש שמואל, "נעשתה לאחר בדיקה מקיפה של השוק וזיהוי קיומו של פוטנציאל שטרם מוצה".



עיתוי ההשקה, בסמוך לחג ט"ו בשבט, הוא הזדמנות מצויינת לבדוק כמה נתונים על שוק הפירות היבשים.



קצת על הרגלי צריכה והיקף שוק הפירות היבשים:


היקף שוק הפירות היבשים בישראל עומד על כ- 600 מיליון ₪ בשנה.


33% מהמכירות של מוצרים אלו מתרכז בט"ו בשבט.


75% מבתי האב בישראל נוהגים לרכוש פירות יבשים לכבוד החג


סל הקנייה הממוצע של פירות יבשים עומד על כ- 70 ₪.


המוצרים המובילים בקטגוריה הם: תמרים, משמשים, שזיפים, צימוקים ודבלים.


שוק הפירות היבשים בישראל מתחלק לשתי קטגוריות עיקריות:


הקטגוריה המסורתית, המחזיקה בכ- 90% מסך המכירות כוללת את התמרים, משמשים, שזיפים, צימוקים, דבלים, אגוזי מלך ושקדים. קטגוריית הפירות הטרופיים, המחזיקה בכ- 10% מסך המכירות כוללת אננס, פפאיה, מנגו וכד'…



מפעלי גת מזון, הנמצאים בקיבוץ גבעת חיים מאוחד, הוקמו בשנת 1953 על יסודות מפעל הבוטנייה של הקיבוץ תחת השם "פריגת". בקיץ 2006 רכשה חברת ליימן שליסל את חברת גת מזון ומאז נחשב מותג קליית גת למותג מוביל הנמצא בכל רשתות השיווק, המרכולים והמכולות ומחזיק בכ- 30% מנתח שוק הפיצוחים הארוזים.



שוק הפיצוחים הישראלי מגלגל כמיליארד ₪ בשנה. על פי הנתונים של קליית גת, הישראלים מפצחים כ- 6000 – 8000 טונות של פיצוחים בשנה.

אולי יעניין אותך

16790logo

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

מוקאפ
חנויות ספורט
שולחן קינוחים